Dranken

Hoe maak je Sangria en wetenswaardigheden over deze Spaanse drank?

425views

Sangria is altijd de bekendste en populairste drank geweest. Afhankelijk van de regio verandert het recept van samenstelling en ingrediënten. Het was oorspronkelijk een drankje dat werd gedronken door Portugese boeren, en ze noemden het sangria vanwege de felrode, bloedachtige kleur. Er is eigenlijk geen geschreven en gedefinieerd recept voor de originele sangria, omdat iedereen altijd heeft vertrouwd op experimenteren. Vandaag bekijken we het echte recept voor Spaanse sangria.

Sangria recept

 • 2 appels
 • 2 perziken
 • 1 citroen
 • 1 sinaasappel
 • 1 limoen
 • een paar frambozen
 • kaneel
 • kruidnagel
 • 100 ml portwijn
 • 60 ml sherry
 • 100 ml brandy
 • 2 flessen fruitige rode wijn (naar keuze)

Procedure

De is om uitstekend fruit te verkrijgen, altijd in het seizoen. Dit mag nooit ontbreken als je een drankje wilt maken dat zo onweerstaanbaar is als echte sangria zou moeten zijn. Bovendien wordt het fruit niet alleen gebruikt om de sangria te maken, maar ook om het daarna in stukjes bij de drank te eten.

Begin dus met het schillen van al het fruit dat je hebt aangeschaft, en snijd de appel in partjes. Snijd nu de . Snijd ook de citroen, sinaasappel en limoen in partjes.

Neem nu een grote kom en leg het fruit erin, giet er dan de twee flessen fruitige rode wijn bij. Voeg nu de kaneel toe, dek af met huishoudfolie en laat 2 uur trekken op kamertemperatuur. Als je een nog beter resultaat wilt, laat het dan een nacht staan.

Neem nu een vergiet en verwijder alle kaneel die je eruit kunt halen. Giet nu de Sherry, Brandy en Port in de kom. Als je de sangria niet te alcoholisch wilt, kun je naar behoefte een beetje soda toevoegen.

[amazon_link asins=’B005UXJSYQ,B076ZTY1CH,B005UXO3QE’ template=’ProductCarousel’ store=’wineandfoodtour-21′ marketplace=’IT’ link_id=’55324928-14f6-11e9-81d8-1fd4978a6afb’]

Giet nu al het mengsel in een of meer kannen en voeg ijs toe. Roer nu voorzichtig, neem een stalen soeplepel en serveer in grote glazen, zonder de stukjes fruit te vergeten. Dit is het echte werk, je hoeft er alleen nog maar van te genieten met je vrienden!

Wetenswaardigheden over Spaanse Sangria

Het is gebaseerd op twee historische reconstructies, waarvan de meest geaccrediteerde dateert uit de 19e eeuw, als een drank van de Spaanse en Portugese boeren, die het maakten met de producten van het land tot hun beschikking: .

De tweede versie zou Sangria daarentegen plaatsen aan de oorsprong in de jaren 1700 van een idee van een groep Engelse zeelieden, die, om het verbod op het drinken van alcohol te omzeilen, het vermomden met , en , zodra ze aankwamen in West-Indië, om het te laten lijken op een onschuldig vruchtensap.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.