Keukengeheimen

Hoe moet je een Acryl Taartschijf gebruiken?

433views

Hoe moet je een acryl taartschijf gebruiken?

Taart smaakt gewoon beter als hij er perfect uitziet. Er is iets met gelijkmatig, glad glazuur met scherpe hoeken dat gewoon niet te overtreffen is. Het probleem is dat taarten – net als mensen – onvolmaakt zijn. We hebben moeite met het maken van rechte lijnen op het oog, en het kan extra moeilijk zijn als ze van cake zijn gemaakt. Samen is het een recept voor rommelige, imperfecte lijnen en een minder-dan-perfecte taart. Dat is waar een acryl cakeschijf van pas komt.

Een acryl cakeschijf is een hulpmiddel om je te helpen die perfecte cakelijnen te krijgen. Het fungeert als een gids die je niet alleen helpt om scherpe hoeken te maken bij het glazuren van je cake, maar ook om de cake gelijkmatig te bedekken met glazuur. Het is als een driedimensionaal sjabloon voor de dikte van het glazuur. Daarna glazuur je de bovenkant van de cake en breng je een rondje perkamentpapier aan. Dan kies je een taartstencil dat iets groter is dan de taart, afhankelijk van de dikte van het glazuur dat je wilt, zoals ⅛ of ¼ van een inch, en plaatst het bovenop het glazuur. Voor een echt perfecte taart kun je een waterpas nemen en je werk dubbel controleren.

Voeg hierna glazuur toe aan de zijkanten van de cake. Dan gebruik je een glazuurschraper met de cakeschijf als leidraad om de zijkanten van de cake glad te maken en te schrapen zodat deze gelijk zijn met de cakeschijf. Als je klaar bent met schrapen, verwijder je de schijf en het perkament. Werk de bovenkant bij en je hebt een perfect berijpte cake.

Tips voor het perfectioneren van cakeschijfdecoratie

Het proces is eenvoudig met het juiste gereedschap: Twee schijven, een of twee stukken perkament, een taartplank, die helpt om de taart van de onderste taartschijf te bewegen, een glazuurschraper, een offset spatel – of een brede spuitzak zoals Coty Beth’s taartontwerp TikTok kanaal laat zien – en een draaiende taartbodem of standaard. Het kan ook helpen om te weten wat .

Door twee schijven te gebruiken, behoud je een gelijkmatige dikte van boven naar beneden. De schraper zit vlak tegen beide schijven en kantelt niet naar binnen of buiten. Je moet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat de schijven perfect uitgelijnd zijn op de taart, anders krijg je een scheve toren. Als het eenmaal op één lijn zit, kun je aan de slag. Sommige bakkers decoreren de taart ondersteboven omdat ze beweren dat dit scherpere hoeken geeft – misschien een overblijfsel uit de tijd van voor de schijf – anderen decoreren de taart met de goede kant naar boven om de stress van het omdraaien te vermijden.

Als je klaar bent, koel je de cake om het glazuur te verstevigen en de bovenste acrylschijf komt er gemakkelijk af met een dun paletmes dat je met water verwarmt. Het perkament doet twee dingen: Het helpt de schijf op zijn plaats te blijven met een beetje glazuur, en het helpt de schijf los te maken zonder een grote offset helemaal rond de taart te slepen. Dit voorkomt dat de schijf de mooie, gelijkmatige, scherpe taarthoeken waar je al die tijd voor hebt gewerkt, verknoeit en beschadigt.

@cotybeth.cakedesign

scherpe randen met een @thecakesafeco acryl schijf 🔪 #frostedcake #cakefrosting #buttercream #satisfying #cakedecorator #frostingcake

Hoofd & hart (feat. MNEK) [Majestic Remix] – Joel Corry

Welke cakeschijf heb je nodig?

Het voordeel van een cakeschijf van acryl is dat het doorzichtig is, zodat je kunt zien wat je doet terwijl je het doet; het is ook herbruikbaar en gemakkelijk schoon te maken. Acryl is een soort plexiglas. Het is doorzichtig zoals glas, maar het is lichter en duurzamer zoals plastic, en het is voedselveilig. De schrapers van het glazuur kunnen ook in acryl worden gekocht, waardoor je erachter kunt kijken terwijl je schraapt, maar je kunt ook een bankschraper, offset spatel of ondoorzichtige cakeschraper gebruiken als je dat hebt.

Taartschijven zijn er in veel verschillende vormen en maten, en je moet een ronde kiezen op basis van de dikte van glazuur die je in je uiteindelijke taart wilt versus de diameter van je gebakken taart. Voor een taart van 8 inch met een glazuurdikte van ¼ inch gebruik je een schijf van 8,25 inch. Je moet je cake echter opmeten om te zien hoeveel hij krimpt tijdens het bakken; een cake gebakken in een 8-inch ronde vorm die een halve inch krimpt maar gedecoreerd is met een 8,25-inch schijf zal ¾ inch glazuur rondom hebben voor het decoreren. Dat is veel glazuur, maar geen oordeel als dat is waar je voor gaat.

De meest voorkomende cakeschijven zijn rond, maar ze zijn er in allerlei vormen: Vierkant, zeshoekig, hartvormig en zelfs geschulpt. Hoe eenvoudiger de vorm, hoe makkelijker je hem leert gebruiken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.