Keukengeheimen

Hoe sappige, malse Cornish Hen te bereiden in de air fryer

431views

Hoe sappige, malse Cornish Hen koken in de air fryer

De Cornish hen heeft veel van de beste kwaliteiten van een normale gebraden kip, maar is nog beter, zoals de perfecte verhouding tussen vel en vlees. Cornish hennen zijn favoriet tijdens de feestdagen, hebben een kortere bereidingstijd en een krachtige, smaakvolle punch. Het is ook een geweldige optie om zelfs een gewone doordeweekse maaltijd specialer te maken, omdat je één kip per persoon aan tafel kunt serveren.

Oorspronkelijk kregen Cornish kippen hun mooie bijnaam door het kruisen van de kippenrassen Red Aseel en Black Breasted Red Game van het type Lord Derby. Maar vandaag de dag worden Cornish kippen nederig gedefinieerd als jonge kippen van minder dan vijf weken oud met een gewicht van minder dan twee pond. Je kunt ze nu vers of in de diepvriesafdeling van je plaatselijke supermarkt vinden en ze thuis gemakkelijk bereiden.

Hun kleine formaat en malse, sappige vlees maken Cornish hens een perfecte match voor ieders favoriete compacte kookgadget: de air fryer. staan al bekend als een dynamisch duo omdat de fryer zelfs gewone braadkippen sappig kan houden. Met deze sterke en toch eenvoudige kookcombinatie kun je dubbel besparen op de voorbereidingstijd van je maaltijd en toch een heerlijke maaltijd bereiden.

Je Cornish kip voorbereiden voor de luchtfriteuse

Als je bevroren Cornish hennen koopt, zorg er dan voor dat ze volledig ontdooid zijn voordat je verder gaat. Je wilt elke centimeter van het kippenoppervlak benutten, dus dep de kippen goed droog zodat de huid zo knapperig mogelijk wordt. En vergeet niet om een lekker kruidenmengsel te maken voor je Cornish hen. Je kunt het aards houden met een mengsel van gedroogde kruiden en olie, of het wat pittiger maken met peper, chilipoeder en wat citroenschil om het wat op te fleuren. De keuze is aan jou!

Nu je Cornish hennen helemaal droog zijn, wil je ze gelijkmatig insmeren met olie – zorg ervoor dat je zelfs de hoekjes en gaatjes bereikt. Bestrijk de kip dan met de kruidenpasta. Je kunt ook proberen een paar gaatjes in de huid van de vogel te prikken (zonder in het vlees te prikken) voordat je hem bakt. Hierdoor kan het vet gemakkelijker uitlekken en je wilt dat het sappige vet de huid bedruipt en krokant maakt in plaats van dat het onder de huid blijft zitten waar het krokant wordt.

Laat de luchtfriteuse zijn werk doen op de Cornish hen

Een ander voordeel van het bereiden van deze kleinere vogel is dat je air fryer de perfecte grootte heeft om je prachtig bereide Cornish hen in te bakken. Je hoeft de oven niet aan te zetten om één vogel te braden! Maar laten we je gerecht voorbereiden op succes door op de juiste manier te werken met het specifieke formaat en de mogelijkheden van je air fryer.

Het aantal cornish hens dat je in één keer kunt bereiden hangt af van de grootte van je air fryer, maar zorg ervoor dat je ze lang genoeg bakt om een interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit te bereiken zodat ze gaar zijn, maar niet overgaar en droog. Zet je airfryer niet te vol, want je wilt de vogels genoeg ruimte geven om de huid aan alle kanten krokant te maken.

Voor de sappigste resultaten begin je met het frituren van je Cornish hen met de borstkant naar beneden, zo bescherm je het delicate borstvlees tegen uitdrogen. Maar zorg ervoor dat je de kip de laatste paar minuten van de bereidingstijd met de borstkant naar boven bakt om de huid krokant te maken. Het maakt niet uit hoe je je Cornish hen wilt kruiden of wat je ernaast serveert, als je deze smakelijke kleine vogels samen met andere in de airfryer bereidt, zal je zeker tevreden zijn.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.