Keukengeheimen

Hoe u uw George Foreman Grill op de juiste manier schoonmaakt

427views

Hoe u uw George Foreman Grill goed schoonmaakt

We ontvangen mogelijk een commissie voor aankopen via links.

George Foreman grills hebben de manier waarop we koken en eten veranderd en het leven een stuk makkelijker gemaakt. Sinds hun introductie begin jaren 90 zijn deze producten niet meer weg te denken uit miljoenen huishoudens, studentenhuizen en kantoortuinen. Maar net als andere apparaten hebben ze regelmatig onderhoud nodig om optimaal te functioneren. Daarom moet je je George Foreman grill na elk gebruik schoonmaken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.

Geloof het of niet, maar de gemiddelde grill is viezer dan een toiletbril. Gas-, kolen- en elektrische grills, ook die bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis, kunnen bacteriën, etensresten of zelfs insecten bevatten en een gevaar voor de gezondheid worden. Bovendien kunnen ze niet goed werken als er voedselresten op de roosters vastzitten. De George Foreman grill is geen uitzondering. Gelukkig is het relatief eenvoudig om je grill glanzend en schoon te houden. Alles wat je nodig hebt is een zachte spons, water, afwasmiddel en andere basisbenodigdheden die je misschien al in huis hebt.

De juiste manier om een George Foreman grill na elk gebruik schoon te maken

George Foreman biedt verschillende soorten grills, elk met verschillende functies, zoals vaste of verwijderbare platen. Als uw grill vaste platen heeft, haal dan de stekker uit het stopcontact en gebruik vervolgens natte doeken om het oppervlak en de lekbak schoon te maken. Dit helpt het vuil los te maken, wat het schoonmaken vergemakkelijkt. Veeg de platen vervolgens af met een schone doek en zeepwater om vastzittend vuil te verwijderen. Gebruik geen ruwe sponzen, borstels, agressieve chemicaliën of schuursponsjes omdat deze de antiaanbaklaag kunnen beschadigen. Reinig als laatste de lekbak onder warm stromend water of in de vaatwasser.

Als je grill verwijderbare platen heeft, haal dan de stekker uit het stopcontact en laat hem afkoelen. Haal daarna de platen eruit en dompel ze in een warm sopje om hardnekkige resten los te maken. Gebruik een zachte spons of vaatdoek om overtollig vet en etensresten te verwijderen. Als je klaar bent, spoel je de borden af met warm water en veeg je ze af met een droge handdoek. Was de lekbak onder stromend water en zet de grill weer in elkaar. De buitenkant van de grill kan gereinigd worden met een vochtige doek en zeepwater.

Dompel een elektrische grill nooit onder in water, omdat dit de interne onderdelen kan beschadigen. Zorg ervoor dat de platen volledig droog zijn voordat u ze weer in de grill plaatst. Sommige George Foreman grills hebben vaatwasmachinebestendige platen, die gemakkelijker schoon te maken zijn. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing om te zien of dit van toepassing is op jouw grill.

Probeer deze hacks om vet en vastzittend voedsel te verwijderen

Een snelle schoonmaakbeurt zou genoeg moeten zijn om restvet en etensresten van je grillroosters te verwijderen. Maar als je te maken hebt met hardnekkig vet of aangebrand voedsel, moet je misschien extra stappen ondernemen om je grill er weer als nieuw uit te laten zien. Een optie is om gelijke delen water en azijn te mengen in een kleine kom. Week er wat papieren handdoeken in en veeg de grillplaten af terwijl ze nog heet zijn. Vergeet niet om de stekker uit het stopcontact te halen en pas op dat je je handen niet brandt.

Er is ook een onverwachte groente die het schoonmaken van je grill veel makkelijker maakt. We hebben het over de bescheiden ui, die vet en vastzittend voedsel van buitengrills kan verwijderen (deze truc werkt ook voor elektrische grills). Snijd een ui doormidden en gebruik deze om etensresten van de grillplaten te schrobben terwijl ze nog heet zijn. Laat de grill afkoelen en veeg hem af met een vochtige doek, of neem de platen eruit en was ze met een sopje.

Nu je weet hoe je een George Foreman grill schoonmaakt, ga je gang en probeer het eens. Als je grill nog steeds vies is na het volgen van deze stappen, spray hem dan in met een kleine hoeveelheid ovenreiniger en gebruik een elektrische grillborstel om het vuil te verwijderen. Je kunt deze methode ook gebruiken als het tijd is om je grill grondig te reinigen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.