Keukengeheimen

Hoe verwijder je zetmeel uit pasta? Het geheim zit hem in het koken

420views

Met het warme seizoen voor de deur beginnen mensen te denken aan versere, snellere gerechten om te bereiden. Een van de werkpaarden van Italiaanse gezinnen. Niet bedoeld als groenten, maar pasta- of rijstsalades.

Een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt, het vereist geen specifieke ingrediënten, een uitstekende ‘koelkastleegmaker’ als we veel kleine restjes hebben. Maar zo eenvoudig als het is, heeft ook dit gerecht zijn trucjes. Hoe bereiden we een uitstekend gerecht zonder dat het plakkerig wordt na het koken? Laten we eens kijken hoe we het zetmeel kunnen verwijderen zonder de smaak van de pasta te verliezen.

Welke rol speelt zetmeel in pasta? Hoe kan ik het volledig verwijderen?

Zoals we allemaal weten maakt zetmeel pasta zacht, dit fenomeen is te wijten aan de temperatuur van het water. Door het koken wordt de pasta gehydrateerd en als het in kleine hoeveelheden is, helpt het om zich te binden met de saus, maar als het teveel is, maakt het de pasta zachter.

Als deze langer wordt dan de optimale tijd, blijft de pasta zacht. In veel recepten is het zetmeel in de pasta essentieel voor het succes van het gerecht. Als we pasta’s zonder sauzen als topping als voorbeeld nemen, moeten ze langer worden geroerbakt. Door een paar minuten te bakken in een pan met , krijgen we een soort crème die zelfs een eenvoudige knoflook en olie zal binden. Bij veel andere gerechten moet het zetmeel worden verwijderd.

Ook de. In feite, zoals je misschien hebt gemerkt, omdat het pas in 14 minuten wordt gekookt, heeft het zetmeel ruim de tijd om vrij te komen, waardoor de . Als het daarentegen voor het koken onder koud stromend water wordt afgespoeld, blijven de korrels goed van elkaar gescheiden.

Waarom en hoe zetmeel elimineren

Het verwijderen van zetmeel uit pasta betekent het verwijderen van die zachte textuur die zeker niet aangenaam is voor het gehemelte. In feite is het verwijderen van zetmeel een must bij het bereiden van koude zomerpasta. Het advies is om de pasta onmiddellijk na het koken af te spoelen onder koud stromend water.

Door dit te doen zal het zetmeel van het oppervlak verdwijnen en zal de pasta snel afkoelen, wat ook tijd bespaart als we haast hebben. Het enige nadeel van deze stap is het verlies van niet, maar ook van smaak. Aangezien zetmeel een vorm van suiker is, zal het verwijderen ervan resulteren in een smaakloos deeg. Als we echter tijd over hebben, kunnen we in plaats van het deeg af te spoelen, het laten afkoelen.

Laat het gewoon uitlekken na de kooktijd, bereid een met olijfolie ingevette bakplaat, rol de pasta na het uitlekken uit en laat het afkoelen. Op deze manier behouden we de onmiskenbare smaak van goede pasta en wordt hij niet ongekookt. Vergeet niet dat zetmeel ook in andere voedingsmiddelen kan zitten.

Aardappelen zijn er rijk aan, granen (gerst, maïs, haver), brood, polenta en koekjes. Als het wordt geconsumeerd, verhoogt het de bloedsuikerspiegel. Voor mensen die op dieet zijn, is het dus goed om rijst en pasta te spoelen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.