Dranken

Irish Coffee Day: oorsprong en geschiedenis

453views

Irish Coffee-dag

Misschien kent niet iedereen dit drankje, maar het is een echt instituut. Als we de naam bekijken, begrijpen we meteen waar we het over hebben:. Wij in Italië hebben inderdaad het beste van dit drankje, van ijskoffie tot cappuccino, van moccaccino tot Nou, deze versie van Irish Coffee kan in grote lijnen worden vergeleken met onze echte koffie, maar het heeft zeer specifieke ingrediënten die moeten worden gerespecteerd. In vinden we voornamelijk 3 ingrediënten: strikt , en .

Een drankje om warm van te genieten en waarmee je kunt opwarmen in de koude Ierse winters. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld niet te missen op het Ierse festival dat over de hele wereld bekend is. Maar ook en vooral, ver genoeg terug in de tijd, zijn er veel verhalen die de werkelijke geboorte ervan vertroebelen. Eén daarvan lijkt echter een steviger fundament te hebben, en het is precies datgene waar we het vandaag over zullen hebben.

Geschiedenis en oorsprong

Het verhaal van vandaag begint op de luchthaven. In deze stad op de luchthaven had de chef-kok zijn eigen cateringbedrijf. Op een niet nader gespecificeerde winterdag hadden sommige klanten in zijn restaurant het bijzonder koud van de koude dag. Sheridan dacht toen dat hij iets moest verzinnen om hen te helpen herstellen. De kok vond het het beste om een ​​kopje te bereiden, de drank verdund met wat en een flinke hoeveelheid toe te voegen.

Onnodig te zeggen dat de drank enorm werd gewaardeerd, zozeer zelfs dat het een symbool van het land werd. Als reisliefhebber werd hij echter een paar jaar later smoorverliefd op dit drankje en besloot hij het mee te nemen. We kunnen zeggen dat dit het ware fortuin van Irish Coffee was, waardoor het beroemd werd over de hele wereld. , was een journalist van wie, altijd op reis voor zijn werk, arriveerde op het vliegveld waar Sheridan zijn Irish Coffee bereidde. De bereiding werd zo gewaardeerd dat hij, toen hij terugkeerde naar San Francisco, vroeg om het drankje opnieuw te maken. Het was niet eenvoudig om het opnieuw te maken en het verhaal gaat dat Delaplane terugvloog naar Sheridan om het originele recept op te halen.

Hoe het echt ging zullen we misschien nooit weten, maar bij Buena vistacafè behoort dit drankje nog steeds tot de musts op de kaart. Maar ongeacht wie de uitvinder van deze cocktail was, kan hij bogen op een drankje dat zo geliefd is dat het een werelddag verdient:

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.