Keukengeheimen

Is diepvriesvis net zo goed als verse vis? Het antwoord zal je van gedachten doen veranderen

411views

Ben je ervan overtuigd dat verse vis altijd beter is dan diepvriesvis? We vroegen een voedingsdeskundige wat hij denkt: zijn antwoord zal je op andere gedachten brengen. Als je meer wilt weten, lees dan dit artikel verder.

Geef de voorkeur aan verse vis boven diepvriesvis

De algemene overtuiging is dat de bevroren vis niet zo goed is als verse. Laten we een kleine veronderstelling maken. Volgens de voedingsdeskundige is het altijd zo. Om precies te zijn, men moet de verse vangst van de dag kiezen.

Als we bij de viskassa van de supermarkt winkelen, moeten we er echter rekening mee houden dat wat zij definiëren als “verse vis” vaak niet, omdat het vis is die niet dezelfde dag is gevangen, maar al “een paar dagen oud” is. Er moet rekening worden gehouden met transport- en distributietijden.

Het is heel anders of je vis koopt in een badplaats of rechtstreeks bij een visboer in een kustgebied.

Is bevroren vis goed om te eten?

Laten we ons in plaats daarvan richten op de vis goed, zelfs als deze bevroren is.

Als dit correct wordt gedaan, kan devis worden ingevroren en eenmaal ontdooid verandert het uiterlijk, de smaak of de textuur niet. Als er echter iets verkeerd wordt gedaan in de verschillende fasen van het invriezen of ontdooien, wordt het verse product aangetast en daarmee de kwaliteit van het product. ontdooide vis zal zowel qua smaak als uiterlijk anders zijn (het verliest die karakteristieke glans).

Er zijn ook mensen die geen verse vis kopen, maar besluiten om de bevroren vis bij de diepvrieskassa van de supermarkt. Een risico of een gok? Helemaal niet. Let gewoon op de verpakkingsdatum en de houdbaarheidsdatum, en controleer vervolgens of de verpakking geen vlekken heeft of delen die niet mooi van kleur zijn maar verkleurd. Het is ook belangrijk om te letten op eventuele ijsbrokken in de verpakking.

Beter vers of bevroren?

De voedingsdeskundige zorgt ervoor dat de bevroren vis is net zo goed als verse vis, is niet gevaarlijk en voedzaam omdat het alle organoleptische kenmerken van de vis behoudt. Het is een belangrijke bron van eiwitten, mineralen en vitaminen.

Behalve veilig is het bevroren vis heeft ook voordelen. Als je bevroren vis koopt, hoef je het niet schoon te maken en is het al klaar om gekookt te worden. Afval wordt ook vermeden, omdat het gedoseerd is. Bovendien kan de vis lang bewaard worden, zonder dat hij dringend geconsumeerd moet worden. verse vis.

Het belangrijkste is dat de vis onmiddellijk wordt ingevroren, kort na het vissen en niet pas na enige tijd.

Pas ook op voor opslag van vis als deze bevroren isaangezien dit sterk varieert afhankelijk van het soort vis: i vis als deze bevroren is langer houdbaar zijn, zijn platvissen zoals tong en biefstuk. Een vissoort die zich goed leent om te worden ingevroren is kabeljauw.

Ingevroren vis die kort bewaard kan worden zijn zalm en makreel (na 5 maanden worden ze slecht, vanwege het hoge Omega 3-gehalte).

Ingevroren schaaldieren en weekdieren behouden ook hun smaak en voedingsstoffen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.