Dranken

Is het legaal om thuis alcohol te produceren voor thuisgebruik zonder boetes te krijgen?

443views

Voor veel mensen in Noord-Italië is het produceren van grappa thuis een eeuwenoude traditie: het is een goede gewoonte om in de winter polenta te eten en een klein glaasje grappa te drinken aan het einde van de maaltijd. Als je je afvraagt of het legaal is om thuis alcohol te produceren voor thuisgebruik en of je het risico loopt op straffen, hoef je alleen maar dit artikel verder te lezen om erachter te komen.

Laten we het woord geven aan de advocaten, experts in de wet, en alle twijfels wegnemen.

Is het legaal om thuis schnaps te maken of is het bij wet verboden?

Drinken na de maaltijd als spijsvertering of voor het diner, zoals gebeurt in Brianza, om de maag voor te bereiden op al die gerechten die gaan komen, voor veel Italianen. Puristen kopen geen grappa, maar geven de voorkeur aan de “DOE-HET-ZELF”. en deze alcohol dus thuis produceren.

Toegegeven, het is bedoeld voor thuisgebruik en niet voor de verkoop, zijn we er zeker van dat het legaal is om thuis schnaps te maken en geen hoge boetes te krijgen? Om alle twijfel weg te nemen, hebben we advies ingewonnen bij een advocaat.

Ongeveer tien jaar geleden probeerde de Noordelijke Liga een wet aan te nemen over de productie van alcohol thuis. Bij de laatste stap werd de wet afgeblazen, misschien om de gezondheid van de burgers te beschermen of veel waarschijnlijker uit angst voor de reactie van de. Wat gebeurde er in de jaren daarna? Bestaat er geen wetgeving voor de thuisproductie van alcohol? Laten we dat samen uitzoeken.

Thuis schnaps produceren: is dat legaal of illegaal?

In 2009 drie senatoren van de Liga, die Divina, Montani en Vallardi heetten (de achternaam van de laatste werd gebruikt om het wetsvoorstel te benoemen), dienden een wetsvoorstel in om de thuisproductie van alcohol (met name grappa en brandewijn) te legaliseren.

In de intenties van de drie senatoren was het doel het beschermen van de eeuwenoude traditie van ambachtelijke grappa productie te beschermenovergeleverd van generatie op generatie. Zelfs senator Vallardi gaf toe dat de praktijk van binnenlandse productie van grappahoewel bij wet verboden, was wijdverbreid in het Noorden en een eeuwenoude traditie gevestigde traditie. Het was dus gewoon een kwestie van een al wijdverbreide praktijk legaal maken.

Het wetsvoorstel sprak van een maximum van 50 liter grappa producten voor huishoudelijk gebruik, d.w.z. de inhoud van een demijohn.

De belangrijkste voorwaarde was echter het absolute verbod om de thuis geproduceerde grappa te verkopen. Persoonlijke consumptie en gratis proeverijen waren toegestaan, maar zonder financieel gewin.

Het was ook noodzakelijk om geen zware straf op te lopen.

Na verschillende stappen werd het wetsvoorstel van de Leghisten verworpen.

Uiteindelijk vandaag wordt het niet legaal geacht om thuis alcohol te produceren om zowel gezondheids- als belastingredenen. Degenen die thuis sterke drank produceren, ontduiken de verplichte belasting die producenten van sterke drank op industrieel niveau betalen.

Daarom is het thuis produceren van grappa niet legaal en riskeert men zware boetes (inbeslagname van flessen, 3 tot 6 maanden gevangenisstraf en een boete die kan oplopen tot 10 keer de ontdoken verplichte belasting).

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.