Keukengeheimen

J. Kenji López-Alt’s geniale gitaarbevestiging voor het opbergen van al je pizzaschillen

443views

J. Kenji López-Alt’s geniale gitaarbevestiging voor het opbergen van al je pizzaschillen

Zelf pizza maken heeft veel voordelen. Je kunt verse pizza eten wanneer je maar wilt, je hebt volledige controle over de ingrediënten die erin gaan en de kwaliteit is beter dan die van diepvriesproducten. Als je je tomatentaart serieus neemt, betekent dat waarschijnlijk dat je minstens een paar verschillende pizzascheppen hebt, die variëren in materiaal of grootte. Maar hoewel deze handig zijn om deeg op te leggen en uit de oven te halen, is het probleem dat ze niet zo makkelijk op te bergen zijn als je ze eenmaal gebruikt hebt.

Velen zijn groot of hebben een lang handvat, waardoor ze lastig op te bergen zijn of zelfs maar in een lade passen. Er zijn speciale pizzaschilplanken en -rekken die je kunt kopen, maar die zijn vaak duur. Een even effectieve en veel redelijker geprijsde oplossing, die we ontdekten dankzij J. Kenji López-Alt op , is het gebruik van een gitaarhouder. Dit apparaat, niet te verwarren met een gitaarstandaard, is iets wat je normaal gesproken aan de muur monteert om een instrument op te hangen. Een gitaarhouder werkt echter ook verrassend goed voor het handig opbergen van pizzaschillen zonder dat het lade- of aanrechtruimte in beslag neemt.

Een gitaarhouder gebruiken voor pizzaschillen

Een gitaarbeugel werkt een beetje als een hanger of haak, met armen die de hals van je gitaar vastzetten zodat hij niet valt. Het werkt op dezelfde manier met een gitaarsteun, maar in plaats van de hals van de gitaar, wordt het handvat van dit keukengereedschap vastgehouden. Je kunt de gitaarbeugel aan elke muur in je keuken bevestigen of zelfs aan de binnenkant van een kastdeur, maar het is misschien een goed idee om een plek te kiezen in de buurt van je oven. Zo zijn je pizzaschillen makkelijk bereikbaar als je je volgende tomatentaart gaat maken.

Als je van plan bent om een houten pizzaschep op te hangen, vermijd dan om je gitaarhouder ergens te zetten waar veel vocht komt, zoals bij de vaatwasser. Houten versies trekken, net als houten snijplanken, krom door vocht. Dit gebeurt meestal nadat je het hebt afgewassen en niet hebt gedroogd, maar vocht is niet erg goed voor dit kookgereedschap. Dat is ook wat gitaarsteunen zo handig maakt voor pizzaschillen – ze zorgen voor een maximale luchtstroom omdat ze verticaal staan.

Het beste type gitaarsteun voor een pizzaschep

Als je op zoek gaat naar een gitaarsteun, vermijd dan die met houten armen en ga in plaats daarvan op zoek naar verstelbare versies. De mogelijkheid om een gitaarsteun te verstellen is belangrijk omdat ze niet ontworpen zijn voor de handgrepen van de pizzaschil, die meestal dunner zijn. Gelukkig zijn er genoeg steunen op de markt.

Controleer voordat je een gitaarsteun koopt ook het toegestane gewicht. Hoe meer pizzaschillen je van plan bent op te bergen, hoe zwaarder ze zullen zijn, vooral als je grote hebt. Dit soort steunen zijn meestal bedoeld voor gitaren van twee tot 12 pond. Gelukkig kun je bij elke muziekwinkel versies vinden die werken voor een pizzaschil, maar er zijn ook veel opties via online retailers zoals Amazon.

Hoewel het op het eerste gezicht misschien ongebruikelijk lijkt, is het de moeite waard om in te investeren als je pizzaschillen hebt en een betere manier nodig hebt om ze te organiseren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.