Dranken

Je bent maar 2 stappen verwijderd van een decadente Crème Brûlée Latte

431views

Tussen de smeuïge vla en de delicate knapperigheid van de gesuikerde bovenkorst is de zoete verwennerij van crème brûlée gewoon onverslaanbaar. Maar hoewel het begrijpelijk is dat je ’s ochtends trek krijgt in het dessert, kun je het waarschijnlijk beter bij de koffie-imitatie houden. Hoewel de meeste lattes met een smaakje een vrij goede imitatie zijn van het voedsel waar ze naar vernoemd zijn, serveert de koffiezaak op de hoek waarschijnlijk geen latte met iets dat in de buurt komt van de kenmerkende glazige suikerdop die een crème brûlée zo speciaal maakt. Als dat wel het geval zou zijn, zou het dessert misschien wel een puntje aan zijn geld kunnen zuigen. Aan de andere kant, misschien kun je het thuis wel maken.

In een video van Alex Gren op TikTok laat de maker zien hoe je in slechts twee stappen thuis een authentieke crème brûlée latte kunt maken. Wat zijn dat dan? Ten eerste moet je crème brûlée-saus toevoegen aan je espresso en gestoomde melk. En ten tweede moet je een laagje suiker dat eroverheen is gestrooid, in brand steken. Dat betekent natuurlijk wel dat je een hand-keukenbrander nodig hebt om die suiker te karameliseren en de knapperige bovenkant te maken – maar het is de investering zeker waard als je er nog geen hebt.

De typische glazige korst van crème brûlée maken

Als je de suiker bovenop je latte karamelliseert, moet je sneller werken dan je ooit zou doen met het dessert omdat de latte vloeibaar is en de suiker gemakkelijk kan oplossen als je te lang wacht. Als je het schuim van de gestoomde melk erop legt, zodat er een barrière ontstaat die de opname van de suiker in de koffie vertraagt, wordt het veel gemakkelijker om de kenmerkende korst van de crème brûlée te krijgen. Als je de suiker brandt en ervoor zorgt dat er een gelijkmatige laag karamelisatie ontstaat en er geen verbrande plekken ontstaan, zal er een glasachtige glans zichtbaar worden die je laat weten wanneer je latte klaar is.

@alexhomebarista

Dit spul is bom. #cremebrulee #coffeerecipes #coffeetiktok #espressoathome

Maak het beter (Instrumentaal) – Anderson .Paak

Je moet die glazige bovenkant kunnen breken met een lepel. Doe dit op dezelfde manier als met een traditionele . Zorg er alleen voor dat je wat van de gekarameliseerde stukjes eruit schept en geniet van hun knapperigheid voordat ze in de latte smelten.

Wat als je geen crème brûlée saus kunt vinden?

Omdat het een speciale saus is, is er altijd de mogelijkheid dat je crème brûlée-saus niet kunt vinden bij jou in de buurt. Maar wees niet bang; je kunt het altijd thuis namaken met slechts een paar belangrijke ingrediënten. Alles wat je nodig hebt zijn een paar koffiesiropen met een smaakje, die de meeste kruideniers verkopen, en wat half-om-half. Combineer gelijke delen karamelsiroop met vanillesiroop en roer dit door wat halfvolle melk voor je eigen zelfgemaakte crème brûlée saus. En net als bij het dessert kun je je saus ook aanpassen met extra smaken. Het is toch echt de gekarameliseerde suikerkorst die de ster is van de crème brûlée latte.

Nu je weet hoe je de heerlijke glazige bovenkant krijgt, wil je het misschien ook proberen op andere soorten espressodrankjes – zoals een custardo. Een variant op de affogato, de custardo gebruikt custard (of de basis voor een crème brûlée) in plaats van ijs. Voeg gewoon wat gestoomd melkschuim toe, een laagje suiker, even aanstampen en je hebt een crème brûlée in een latte zonder saus.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.