Keukengeheimen

Je staafmixer is de sleutel tot een betere Salisbury Steak

443views

Je staafmixer is de sleutel tot een betere Salisbury Steak

Misschien weet je dat al; het lijkt meer op een kruising tussen gehaktbrood en een hamburger pasteitje. Salisbury steak is uitgegroeid tot een Amerikaanse klassieker op tv voor magnetronmaaltijden. Maar twijfel niet aan het potentieel: Salisbury steak werkt ook geweldig als een makkelijke en smakelijke zelfgemaakte doordeweekse maaltijd. Gebruik gewoon je staafmixer voor wat hulp, en je Salisbury steak zal sneller en beter klaarkomen dan je ooit had verwacht.

Door een mixer te gebruiken, krijg je een gekneed, gelijkmatig gevouwen vleesmengsel met de perfecte hamburger patty-achtige textuur. Je hoeft ook niet met je vingers te graven om alles met de hand te mengen. Gebruik het spatelhulpstuk, ook bekend als de platte klopper. Net zoals de platte klopper moeiteloos glazuur en cakemixen mengt, klopt hij het gemalen vlees, de uien, eidooiers en kruiden soepel en gelijkmatig door elkaar. Zorg ervoor dat je de zijkanten van de kom afschraapt terwijl je mixt.

Beste Salisbury steak ingrediënten voor efficiënt mixen

Hoewel je hier geen echte steak bereidt, betekent dat niet dat het soort vlees dat je gebruikt niet belangrijk is. De maling en kwaliteit van je gemalen rundvlees kan helpen bij het creëren van een glad mengsel en een resulterende sappige textuur voor je Salisbury steak. Zoek naar medium gemalen rundvlees, idealiter met een mix van 80 procent gemalen rundvlees en 20 procent vet. Deze maalfijnheid en mix behouden veel van het vocht van het vlees, dus het is geweldig voor het maken van gehaktbrood, hamburgers, en, natuurlijk, Salisbury steak. Grof gemalen rundvlees of rundvlees met minder vet kan te veel afscheiden en resulteren in een kruimelige steak, ongeacht hoe goed je mixer presteert.

Net zoals we vocht in het stuk gemalen rundvlees zelf willen, helpt toegevoegd vocht alle ingrediënten aan elkaar te plakken. Natuurlijk helpen de eierdooiers en af en toe ketchup en mosterd in de klassieker om het vlees op smaak te brengen en te bevochtigen, maar zelfs het toevoegen van geweekte stukjes brood in plaats van broodkruimels kan een groot verschil maken in het binden van het vleesmengsel. Je wilt dat het meer een verende textuur heeft die makkelijk kneedbaar is in plaats van kruimelig en droog. Dit vocht zorgt er ook voor dat je mixer er soepeler doorheen kan glijden als je je Salisbury steak mengsel in elkaar vouwt in plaats van het in stukjes te kloppen.

Meer tips voor een geweldige Salisbury steak

Kwaliteitsgemalen rundvlees zorgt voor een verrukkelijke Salisbury steak, maar je kunt de kruiden ook niet weglaten. Gewone Salisbury steak kruiden zoals knoflookpoeder en uienpoeder zetten de toon voor een sterke, hartige steak. Sommigen raden zelfs aan om een kruidenpakket van verpakte uiensoep te gebruiken, waardoor het afmeten van lepels irrelevant wordt en het opruimen een fluitje van een cent. Je kunt wat uien fruiten voor de basis van de jus voor je Salisbury steak, maar vergeet niet om er wat rauwe uienblokjes doorheen te mengen als je houdt van een knapperig contrast in elke vlezige hap.

Als je er zeker van wilt zijn dat je steaks goed gekruid zijn, kun je een klein stukje van het mengsel in de pan bakken. Als je de gewenste smaakbalans hebt, vorm je de biefstukken en zorg je ervoor dat ze ongeveer ½ inch tot ¾ inch dik zijn. Als je ze eenmaal gaart in een koekenpan met je jus, heb je sappige, smaakvolle Salisbury steaks met de helft van het gedoe en een hoogwaardige smaak en textuur dankzij je mixer. Je zult deze “steaks” nooit meer hetzelfde zien.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.