Nagerecht

Karamelsnoepjes: met 3 ingrediënten zullen je kinderen er dol op zijn

175views

Karamelsnoepjes

Je hoeft deze snoepjes maar te noemen en je denkt meteen aan oma. Wees eerlijk, in oma’s tas zitten deze snoepjes altijd. Veel van deze snoepjes zijn in de handel verkrijgbaar en zijn te vinden in het klassieke ovale formaat, maar ook in vierkante of gevulde formaten.

Ongeacht hun formaat is hun smaak altijd onmiskenbaar, een zachte omhullende en zijdeachtige smaak van . Sommigen zullen denken dat ze thuis moeilijk te maken zijn, maar nee, je hebt maar 3 ingrediënten nodig: room, suiker en … Snelle en eenvoudige bereiding.

Laten we room ontdekken

Room is altijd een alomtegenwoordig voedingsmiddel geweest. Het wordt in de keuken gebruikt voor de bereiding van zoete en hartige gerechten en is zeer aanwezig om veel recepten te verfraaien. Room wordt gemaakt door koemelk te verwerken en we vinden het in 2 verschillende vormen: slagroom en .

In tegenstelling tot kookroom, die we langer buiten de koelkast kunnen bewaren, moet verse room (slagroom) in de koelkast bewaard worden en is maar een paar dagen houdbaar. Deze eigenschap van room is te wijten aan het type bewerking dat het ondergaat, namelijk de .

Room wordt gemaakt door een deel melkvet toe te voegen aan melk, dat een vetrijk voedingsmiddel is. Het vet dat aan room wordt toegevoegd, is altijd afkomstig van de melk zelf, via een proces waarbij de wei wordt geëxtraheerd. Dankzij deze grote hoeveelheid vet en het eiwitgehalte is room ideaal om op te kloppen en heeft het een uitstekende opbrengst en stabiliteit. Maar hoe wordt het gebruikt voor dit recept? Dat gaan we uitzoeken.

Karamelsnoep recept

Trefwoord karamel snoepjes

Ingrediënten

 • 200 gr suiker
 • 100 ml verse room
 • 20 gr boter

Instructies

 • Doe de suiker in een pan en kook onder voortdurend roeren op middellaag vuur tot de suiker goed is opgelost.

 • Wanneer het donkerder is geworden tot een bruinachtige kleur, zet je het fornuis uit.

 • Voeg nu de en meng goed.

 • Zet terug op het vuur op een middelhoog vuur en roer voortdurend.

 • Test na een paar minuten met koud water. Neem een kom met koud water en doe er een lepel karamel in. Als we het kunnen kneden zonder dat het helemaal uit onze handen smelt, betekent dit dat het klaar is om de boter aan toe te voegen.

 • Voeg de boter toe en roer 2 minuten op een laag vuur.

 • Schep het mengsel in een goed met bakpapier bekleed bakblik. Verdeel gelijkmatig en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

 • Snijd de snoepjes zodra ze hard zijn met een mes en verpak ze met bakpapier of plastic zakjes.

 • Hier zijn de .

Begeleiders

Ze zijn geweldig om mee te nemen of om te gebruiken voor kinderfeestjes. Maar wist je dat ze ook heerlijk zijn als bijgerecht? Gehakt en op de alla of, voor zoetekauwen, op de al, zijn ze een uitstekende garnering. Ze versterken de smaak van het ijs en maken het lekkerder.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.