Dranken

Kers Ratafia

411views

Kersen zijn nu in het seizoen en kunnen zonder al te veel moeite worden gevonden in supermarkten, maar degenen die hun eigen kersenbomen hebben zullen weten dat ze veel van hen produceren en dat is waarom mensen altijd op zoek zijn naar verschillende manieren om ze te gebruiken, dat is waarom ik hier het recept voor .

De term ratafià verwijst naar elk type likeur gemaakt van een infusie van vruchtensappen en alcohol.

Kersen ratafià recept

  • 2,5 kg kersen
  • 1,5 kg suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2,3 liter graanalcohol van 90°
  • 500 ml gedestilleerd water
  • 1 theelepel vanille-essence

Receptprocedure kersenratafia

kersenpuree

Verwijder de steeltjes en was ze grondig, doe ze dan in een vijzel en stamp ze fijn. Laat alles ongeveer 2 dagen weken in een donkere container.

Zeef het mengsel na 2 dagen door de resten eruit te knijpen. Voeg het gedestilleerde water toe en breng het op laag vuur aan de kook. Laat afkoelen en zeef opnieuw voordat je de alcohol en vanille-essence toevoegt.

Eenmaal voor de tweede keer gezeefd, bottel je het, bij voorkeur in een donkere fles, en laat je het 30 dagen in het donker staan voordat je het drinkt. Zet het in de koelkast om het gekoeld te drinken als een goed digestief.

Uitstekend in combinatie met wat vers fruit, 2 muntblaadjes om het glas te garneren of een goed dessert zoals .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.