Keukengeheimen

Kip nooit wassen voor het koken: de fout die veel mensen maken

411views

Kip is een licht vlees dat de laatste tijd steeds populairder wordt, samen met andere soorten wit vlees. Voornamelijk om gezondheidsredenen, andere hebben te maken met fitheid gezien het hoge eiwitgehalte en de lage vetinname, maar ook omdat intensieve kippenboerderijen minder vervuilen dan rundveebedrijven.

Hoewel het heel gemakkelijk te bereiden is, zijn er op zijn minst onaangename gevolgen te vermijden. Een daarvan zullen we in dit artikel uitleggen: als je de gewoonte hebt om het te wassen voordat je het kookt, moet je er meteen mee stoppen, want je zou het ook gevaarlijk kunnen vinden op al het andere in de keuken.

Was kip nooit voor het koken: dit is waarom en welke risico’s je loopt

Het wassen van kip voor het koken is een praktijk die, zoals gezegd, door velen wordt gevolgd. Het is echter tegelijkertijd een veelgemaakte fout omdat het kan leiden tot onaangename gevolgen voor de gezondheid.

Uit onderzoek is gebleken dat we ons ergeren aan het gereedschap dat we gebruiken, om nog maar te zwijgen van de handen of de kleren die we dragen.

Het heet “” en is een bacterie die voorkomt in en vooral bij kip: het oplopen ervan kan leiden tot infectie. Dus hoe elimineer je het? Zeker niet door het af te wassen onder stromend water, want de verschillende spatten kunnen een ” worden om zich op andere plekken in de keuken te nestelen.

De meest effectieve methode is heel eenvoudig:. Door kip te koken, en alle soorten vlees in het algemeen, elimineren we deze en andere bacteriën. Onthoud dat l, vermijd de ‘rare’ bereiding die typerend is voor steaks en rood vlees in het algemeen.

Om er zeker van te zijn dat we geen enkel probleem hebben met het koken van kip, moeten we ook vorken, lepels, enzovoort schoonmaken, vooral als ze het rauwe vlees in de eerste momenten van het koken hebben aangeraakt.

Vergeet tot slot niet om , om besmetting van de laatste te voorkomen. Nu je deze tips kent, kun je genieten van je uitstekende gebakken kip of, voor een passend recept, gegrilde kipfilet met groenten. Wat belangrijk is, is dat je ze in geen van beide gevallen moet wassen voordat je ze gaat koken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.