Keukengeheimen

Koken zonder gas of elektriciteit is mogelijk: oude Griekse methode onthuld

417views

Om geld te besparen, proberen we op onze eigen kleine manier op alles te bezuinigen: het gebruik van de apparaten die het meeste energie verbruiken beperken, korter douchen en de was alleen ’s avonds doen. Degenen die dat kunnen, maken hier gebruik van dankzij bonussen en stimuleringsmaatregelen voor eco-duurzaamheid en energiebesparing, en slagen erin om wat kosten op hun rekeningen te besparen. Het is echter nog geen technologie die beschikbaar is voor de massa, omdat de kosten nog te hoog zijn.

We verbruiken meer elektriciteit en gas in de keuken en daarom moeten we daar ingrijpen om hoge rekeningen te voorkomen. Laten we eens kijken hoe we die kunnen verlagen zonder iets op te geven.

Koken zonder gas of elektriciteit is mogelijk: hier lees je hoe

Laten we beginnen met te zeggen dat gas meer kost dan elektriciteit, daarom raden we aan om waar mogelijk in een oven of magnetron te koken. Je kunt ook overwegen om een inductiekookplaat te kopen; bezoek verschillende e-commercesites en je vindt veel verschillende merken en types, zelfs tegen bescheiden prijzen.

Deze oplossing is echter misschien niet geschikt voor degenen die het zich kunnen veroorloven. Naast de initiële investering zijn er ook nog de elektriciteitskosten. Als je zou willen, zou je ook een dieet kunnen volgen waarbij je alleen groenten, fruit, vleeswaren, enz. eet, maar dat zou een extreme keuze zijn die niemand zou willen aanraden. In elk geval is het heel moeilijk om de consumptie te verminderen.

Bedenk dat er veel huishoudelijke apparaten zijn en dat ze nu allemaal strikt noodzakelijk zijn. Wie kan er zonder haardroger, stijltang, vaatwasser, air fryer, wasdroger? Kosten verlagen . We moeten gewoon leren om onze culinaire middelen te optimaliseren en geld te besparen door geen gas of elektriciteit te gebruiken.

Alternatieve kookmethode

Soms hebben we, om geld te besparen, de neiging om gerechten die dat vereisen te vermijden. Als we echt niet een paar gerechten willen missen die iedereen in het gezin kunnen plezieren, zoals een rijke ragout of een graansoep, gekookt vlees of een paar heerlijke desserts, dan hoeven we alleen maar een alternatieve kookmethode te gebruiken die 0 kost.

Er is namelijk een truc waarmee we lang en perfect kunnen koken zonder ook maar 1 euro meer uit te geven. Het enige wat we hoeven te doen is een paar kleintjes te kopen, die gewoon goed zijn, en te kiezen uit de recepten.

Met deze bakmethode kunnen we ook op een eenvoudige, snelle en leuke manier bakwaren bereiden, zelfs voor je kinderen, die je zeker zullen helpen bij de bereiding van een aantal van hun favoriete toetjes.

Hoe brood bakken zonder elektriciteit en gas

Laten we eens kijken hoe je een brood van ca. Laten we beginnen met het voorbereiden van het deeg en het laten rijzen in een ronde vorm gedurende . Na ongeveer 4 uur zal ons deeg gerezen zijn, dus kunnen we de bakplaat klaarmaken.

We plaatsen de vorm in een stalen of gietijzeren pan. Beide zijn materialen die de warmte goed vasthouden en geleidelijk verspreiden, laten we nu wat kaarsen klaarmaken. We steken 6 waxinelichtjes aan die in een cirkel zijn geplaatst en plaatsen ze op de – die meestal wordt meegeleverd – waarbij we ervoor zorgen dat de vier hoeken op planken van ongeveer 4 cm hoog rusten.

Zodra dit is gebeurd, kunnen we overgaan tot het plaatsen van de pan die we eerder hebben voorbereid op het rooster met de vlammen eronder en ongeveer 3 uur laten staan, zonder ooit het deksel te openen. Als de tijd voorbij is en we de pan langzaam openen vanaf de kant tegenover ons gezicht, om te voorkomen dat de kokende stoom ons verbrandt, halen we de mal uit de pan en laten hem afkoelen.

Het resultaat zal verrassend zijn. We hebben dit thuis bereikt zonder gas of elektriciteit te verbruiken. Nieuwe mensen leren kennen kan er ook toe leiden dat we op zoek gaan naar nieuwe gerechten om te bereiden en dat we experimenteren met ingrediënten die anders zijn dan de gebruikelijke, zo ontdekken we innovatief koken en laten we onze verbeelding de vrije loop.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.