Keukengeheimen

Krant in de koelkast, de oplossing voor dit probleem in de keuken: ze doen het in restaurants

430views

Onze koelkast is een soort van, voor velen, het belangrijkste huishoudelijke apparaat. Voedsel op de juiste manier bewaren is essentieel om te voorkomen dat je voedsel weggooit of dat het gaat schimmelen. Iedereen heeft zijn eigen manier om voedsel te bewaren.

Maar niet iedereen is daartoe in staat, het bewaren van ons voedsel is essentieel, eerst en vooral moeten we goed opletten wat we kopen en wat we bewaren, ongeacht of we het in de koelkast of in een kast zetten.

Een andere die absoluut niet onderschat mag worden, is die van of liever gezegd, op welke plank we ze plaatsen. Sommige koelkasten hebben binnenin specifieke labels om ons te helpen begrijpen waar ze moeten worden geplaatst, wat de juiste plaats is voor het product om zijn eigenschappen intact te houden.

Dit is niet iets wat vanzelfsprekend is, weinig mensen kennen de: . Dit verandert ook afhankelijk van het model dat we bezitten: de locatie van onze vriezer (of deze zich boven of onder bevindt) kan bijvoorbeeld ook een game changer zijn.

Krant in de koelkast, waarom je met deze gewoonte zou moeten beginnen

Niet iedereen weet dat stoppen een oplossing kan zijn. Maar laten we op volgorde gaan. Wat ons een beetje helpt bij de juiste ordening van voedsel in onze koelkast, afgezien van het etiket aan de binnenkant, komt van enkele richtlijnen van voedingsbedrijven.

Ze zijn echter niet allemaal zo specifiek. Slechts een paar bedrijven hebben, om de voedselverspilling die de afgelopen jaren buiten alle proporties is gegroeid te helpen beperken, voorgesteld in welk deel van de koelkast het product het beste kan worden bewaard. Iedereen zou zijn eigen organisatie moeten hebben, dit zal je ook helpen tijd te besparen, vooral tijdens de lunch als we allemaal haast hebben.

Als we het goed doen, kunnen we meteen vinden wat we nodig hebben of willen koken. Bovendien is het bij het boodschappen doen gemakkelijker om te zien wat we nog missen. Soms gebeurt het dat we, als we kijken naar wat we in de koelkast hebben, ons niet realiseren wat er echt is, en dat komt omdat we, als we terugkomen van de vorige boodschappenreis, alles lukraak hebben neergezet, en we het risico lopen dezelfde dingen weer terug te vinden, en we lopen ook het risico dat we ze moeten weggooien omdat ze over de datum zijn.

Op deze manier te werk gaan, een bepaalde volgorde aanhouden, is niet alleen nuttig om te begrijpen wat we nodig hebben of om tijd en ruimte terug te winnen. Een van de voordelen is dat de koelkastcompartimenten niet volgestouwd zijn met spullen of dat de lades niet overvol liggen met fruit en groenten, waardoor het apparaat meer lucht kan laten circuleren en er koeltijden zijn zonder overbelasting, waardoor een bepaald stroomverbruik vermeden wordt.

Hoe je voedsel langer kunt bewaren met krantenpapier

Om te voorkomen dat je lades vol fruit en groenten hebt, kun je sommige ook bewaren Maar hoe dan? Door bepaalde soorten groenten in te pakken, bij voorkeur die, om inktopname te voorkomen, omdat een lange houdbaarheid niet gegarandeerd is.

De meeste mensen bewaren groenten in , maar gezien de hoge kosten van sommige groenten, wikkelen sommige mensen ze in , wat verkeerd is. Omdat er geen lucht doorheen komt, ontstaan er interne vochtophopingen – die kleine druppeltjes op de folie om precies te zijn – en als die niet worden opgemerkt, lopen we het risico op voedselvergiftiging.

Conserveren in (met natuurlijke inkt) zorgt voor een langere houdbaarheid, houdt het voedsel verser, heeft een luchtcirculatie en meer absorptie. Een tip die we willen toevoegen is dat bakkerspapier, de papieren zak waar het brood in zit, ook erg handig is, omdat het dik en inktvrij is. Je moet het gewoon proberen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.