Keukengeheimen

Maak van Cool Whip glazuur met één extra ingrediënt

431views

Maak van Cool Whip glazuur met één extra ingrediënt

Cool Whip is heerlijk als je het zo uit het bakje lepelt, maar als je het als glazuur wilt gebruiken, kan het een beetje tegenvallen. We vinden het heerlijk om ons fruit in Cool Whip te dopen, om klodders op onze taartpunten te gooien en om het door de cake te roeren, maar we kunnen er niet omheen dat de consistentie iets dunner is dan die van gewoon glazuur – het is tenslotte bedoeld als slagroomvervanger. Er is echter maar één extra ingrediënt nodig om Cool Whip tot glazuur te promoveren: wijnsteenroom.

Op zichzelf heeft Cool Whip al veel van de kwaliteiten waar we van houden in glazuur. Het is dik, zoet en luchtig en heeft als extra voordeel dat het goed invriest en niet smelt zoals slagroom. Maar als je het mengt met room van wijnsteen, krijg je een smakelijke frosting die ook zijn structuur kan behouden. Dit ingrediënt in poedervorm, ook bekend als wijnsteenzuur, is een bijproduct van het gistingsproces van druiven. Het is een onderschatte maar effectieve stabilisator in allerlei recepten, van koekjes tot schuimgebak tot cake met engelenvoeding. In combinatie met Cool Whip kan het een stevig, aanpasbaar glazuur creëren dat weinig tijd kost om te maken.

Cool, romig en aanpasbaar glazuur maken

Als dit je vreemd in de oren klinkt, maak je dan geen zorgen – je kunt het kopen bij grote retailers zoals Amazon en Walmart. Het is online verkrijgbaar, maar meestal ook in de bakafdeling van de meeste supermarkten. Het is niet alleen betaalbaar, maar het kan ook jaren mee in je voorraadkast. Als je eenmaal je wijnsteencrème hebt, hoef je alleen nog maar je twee ingrediënten door elkaar te kloppen, hetzij met een staande mixer, elektrische kloppers of een handmixer en een gebed. Je moet de Cool Whip ongeveer een uur van tevoren in de koelkast laten ontdooien en de hele kuip van 8 gram gebruiken, samen met ¼ theelepel wijnsteencrème.

Deze twee ingrediënten alleen al zorgen voor een smakelijk glazuur, maar als je wilt kun je ook wat extra’s toevoegen voor de smaak. Probeer eens extracten zoals vanille, pepermunt of citroen, kruiden zoals kaneel of pompoentaart, of een scheutje citroen-, sinaasappel- of limoensap of -rasp. Als je glazuur iets dunner is dan je zou willen, kun je het altijd een paar minuten in de koelkast zetten om het wat harder te laten worden. Maar als je de restjes toch een nachtje laat staan, roer je kom dan goed door voordat je ze weer gebruikt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.