Keukengeheimen

Martha Stewart’s truc om je koffiemolen perfect schoon te maken

432views

Martha Stewart’s truc om je koffiemolen perfect schoon te maken

Thuis koffie zetten is een van de eenvoudige geneugten van het leven, vooral het zelf malen van de bonen en het vullen van je huis met die prachtige koffiegeur. Zo zal ook ; die verse nootmuskaat beter smaken en ruiken dan ooit. Alleen, als je dezelfde molen gebruikt voor kruiden en koffiebonen, wil je waarschijnlijk niet dat je kopje koffie ’s ochtends naar peperkorrels smaakt.

Dus hoe moet je je molen goed genoeg schoonmaken tussen het gebruik voor elk van deze doeleinden? Er zijn altijd randen en oppervlakken waar je niet bij kunt. Gelukkig heeft Martha Stewart een truc om de molen te onderhouden zonder dat je hem met je handen hoeft schoon te maken: Brood. Echt, als je brood in je molen maalt, wordt hij meteen schoon. Is het universum geen opmerkelijke plek?

Het brood rekent af met zowel de kruimels als de oliën die in de molen achterblijven.

Het is altijd leuk om manieren te vinden om jezelf tijd en moeite te besparen in de keuken, en deze koffiemolen schoonmaaktip van Martha Stewart is daar een heel goed voorbeeld van. Het is zo simpel als brood toevoegen aan je molen en het laten draaien; dat is het. Dat is het hele proces. De enige verdere uitleg is om zacht, knapperig wit brood te gebruiken omdat dat meer sponsachtig is, of oud brood werkt ook.

De reden dat dit werkt is tweeledig: ten eerste worden de messen gereinigd door het schuren van het brood – maar het brood is zacht genoeg om ze niet te beschadigen of te krassen. Ten tweede zorgt het zetmeel in brood ervoor dat oliën en geurtjes van koffie of kruiden worden opgenomen, omdat het brood alles absorbeert wat erin zit. Het hoeft ook geen brood te zijn; het proces werkt ook met ongekookte rijst.

Weer een juweeltje in een lange rij kooktips van Stewart. .

Hoe vaak moet je je koffiemolen schoonmaken?

Zelfs als je niet afwisselend koffie en kruiden maalt, is het aan te raden om je koffiemolen elke twee weken schoon te maken. De reden hiervoor is dat de achtergebleven oliën van de koffiebonen zich ophopen en de molen bedekken, en uiteindelijk ranzig worden. Hierdoor krijgt je koffie een vieze smaak. Dus hoewel de broodhack van Martha Stewart zeker de meest tijd- en arbeidsefficiënte methode is om je koffiemolen schoon te maken, moet je het misschien op de moeilijkere manier doen als je geen brood bij de hand hebt. Met de hand schoonmaken.

Om dit te doen begin je met de stekker van de molen uit het stopcontact te halen. Haal de koffiemolen uit elkaar (zoveel als mogelijk) en maak alle onderdelen met de hand schoon. Haal de kleine deeltjes van het mes en de deksels met een klein vochtig doekje (microvezel is hier heel geschikt voor), doe daarna hetzelfde met de basis. Wees heel, heel voorzichtig met het gebruik van water op het laatste onderdeel, aangezien de basis elektrische onderdelen bevat. Laat alles volledig drogen voor het volgende gebruik.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.