Nagerecht

Niet te missen aardbeiendessert, zelfgemaakt in slechts 5 minuten: niet bakken

210views

Een aardbeiendessert zonder bakken

Als je zin hebt in een lekker dessert zonder te koken, dat snel en gemakkelijk te bereiden is, dan raden we je een smakelijk recept aan dat in 5 minuten klaar is. Om dit lentedessert te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig: aardbeien, suiker, gecondenseerde melk en kokosvlokken. Zoals je ziet zijn dit een paar eenvoudige ingrediënten en hoef je niet veel boodschappen te doen in de supermarkt.

Als je dit recept eenmaal hebt ontdekt, weten we zeker dat je het tot het einde van de lente elk weekend opnieuw zult maken. Probeer het om te geloven!

Aardbeientaart zonder bakken

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • 80 g suiker
  • 400 ml melk
  • q.b. kokosnootvlokken

Instructies

  • De eerste stap is om de aardbeien 5 minuten te laten weken in water en zuiveringszout (in een verhouding van 2:1). Nadat je de aardbeien hebt laten uitlekken, snijd je ze in kleine stukjes en schik je ze netjes in een ovenschaal, inclusief de randen. Je moet een dunne laag maken.

  • De tweede stap is om de aardbeien te nemen en ze samen met de suiker te mengen tot een glad en homogeen mengsel. De derde stap is om de melk in een kleine steelpan op laag vuur te verwarmen. Voeg dan de gemixte aardbeien met de suiker toe en roer, opnieuw op laag vuur, tot een schuimig roze, glad en homogeen mengsel is verkregen.

  • Giet het mengsel in de ovenschaal en gebruik vervolgens een spatel om het glad te strijken.

  • Als laatste doe je er nog wat kokosvlokken overheen.

  • Laat de cake een uurtje rusten in de koelkast en daarna kun je ervan genieten.

Smaakcombinaties en tips

Dit snelle en makkelijke lentedessert gaat heel goed samen met een lekkere Limoncello of misschien een klein glaasje Als je dat niet hebt, kun je het ook combineren met bubbels naar keuze of een mooi glas . Je kunt kiezen voor Vin Santo, Siciliaanse Marsala, Passito di Pantelleria, Recioto of Valpolicella of misschien Moscato d’Asti.

Deze taart is perfect om te eten als dessert na het eten, als middagsnack of als ontbijt in plaats van de klassieke croissant en cappuccino. Dit dessert is echt lekker en zelfs goed in de zomer, niet alleen in de lente.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.