Keukengeheimen

Nutella-pot op? Giet er een beker melk in en kijk wat er gebeurt

418views

Als ook jij geen gram van je favoriete hazelnootpasta wilt verspillen, hoef je alleen maar de geheime truc te ontdekken die we nu gaan onthullen!

Maak de Nutella pot schoon zonder verspilling

Een zeer populair idee op het web voor het schoonmaken van de pot Nutella klaar is om wat melk. Hoe werkt het precies? Neem gewoon een klein steelpannetje en doe wat melk aan de kook (Volle of halfvolle melk maakt niet uit, elke soort verse of houdbare melk is goed). De volgende stap is om de 300 g melk koken in het lege blikje Nutella.

Voordat je dit doet, is het heel belangrijk om het karton onder het deksel van de pot van je favoriete roomspread te verwijderen.

Nadat je de kokende melk in het potje hebt gegoten, sluit je het potje af met zijn eigen dop. Schud het potje goed en zorg ervoor dat je het niet op zijn kop zet, want het is niet luchtdicht.

Verwijder na een paar minuten wachten de dop en duw met behulp van een spatel de nu zacht geworden hazelnootcrème naar beneden in de pot.

Het resultaat van deze truc is een uitstekende Nutella melk om van te genieten! Een perfect tussendoortje voor jong en oud! Je kunt het ook in de koelkast leggen en er koud van genieten als het zomer is!

Hoe maak je een pot Nutella op?

Naast de geheime truc die we hierboven onthulden, zijn er nog veel andere manieren om een afgewerkte Nutella pot schoon te maken en verspil geen grammetje van de smeerbare crème van ons hart.

Een andere zeer elegante en verfijnde methode is om de pot thuis in een bain-marie of 1 minuut in de magnetron te zetten. Het overgebleven residu van Nutella smelt meteen. Voeg een beetje mascarpone toe en je hebt een lekkere, weelderige crème om op een sneetje toast of een stuk brood te smeren.

Een andere methode is om ijs in de pot te doen en niet te hard te draaien. Op deze manier blijven de resten op de wanden van de pot aan het ijs plakken en worden ze niet verspild.

We zijn er zeker van dat je met deze trucs geen gram ijs meer verspilt. Nutella.

Immers, hoe groot de pot ook is, de Nutella is onmiddellijk op en we moeten meteen een nieuwe kopen. De prijs is niet bepaald goedkoop, maar wel minder dan andere smeersels, vooral die met een betere kwaliteit en gezondere ingrediëntenlijst.

Het is tenslotte een van de weinige producten die nog steeds het originele recept heeft en nooit iets heeft veranderd, zelfs niet de veelbesproken palmolie, die uit zoveel beroemde zoetwaren is verwijderd. Palmolie of niet, Nutella blijft de populairste hazelnootpasta ooit.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.