Keukengeheimen

Pizza opwarmen zonder oven is mogelijk: bespaar veel geld

426views

Vandaag onthullen we verschillende trucs om pizza’s op te warmen zonder de oven te gebruiken. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan moet je gewoon verder lezen.

Hoe kan ik pizza opwarmen zonder oven?

In tijden van hoge energierekeningen en de behoefte aan geld besparenis het mogelijk om af te zien van thuis voedsel opwarmen in de oven en gebruik alternatieve manieren.

Het aanzetten van de oven, weet je, gaat gepaard met een enorm energieverbruik en het heeft echt geen zin om dit apparaat alleen te gebruiken voor het verwarmen van een overgebleven stuk pizza van de vorige dag op te warmen. Wat heel anders is, is om hem aan te zetten om meerdere pizza’s te bakken, en zelfs dan raden we aan om het verbruik te beperken gezien het hoge energieverbruik en één keer per maand pizza’s in de oven te bakken.

Alternatieve methoden voor het opwarmen van restjes pizza van de vorige dag

Maar om er warm, geurig en met draderige mozzarella van te genieten, hoe doe je dat zonder de oven aan te zetten? Meestal gebruiken mensen de magnetronmaar het eindresultaat is dat van een rubberachtige pizza. Dit gebeurt omdat je de pizza te lang en op een te hoge temperatuur verwarmt.

Voor degenen die per se de magnetron willen gebruiken, kunnen kiezen voor het gebruik van ovenpapier om bakwaren op te warmen.

Een andere super populaire methode is de koekenpan. Zet gewoon een koekenpan op middellaag vuur en leg de plakken op de bodem, zorg ervoor dat je de pan bedekt met een deksel. Slechts 5 minuten en je hebt een pizza die net zo heet en knapperig is als toen hij uit de oven kwam.

De derde alternatieve methode is om luchtfriteuse. We raden aan om de friteuse voor te verwarmen tot een temperatuur van 160°C en dan de pizzaplakken in het mandje te leggen, maar nooit overlappend. Het duurt slechts 3 minuten om een pizza dampend heet en klaar om te eten te hebben!

De supersnelle methode om een stuk pizza op te warmen zonder de oven te gebruiken

Deze methode die helemaal in is op het web wordt niet vaak gebruikt, maar is super effectief en snel. Waar bestaat het uit? Simpel: in het gebruik van ijzer om de pizza te verhitten. Sommigen van jullie zullen nu vast jullie neus ophalen, maar probeer het om het te geloven! De methode is erg leuk en ook nog eens foolproof. Het bestaat uit het plaatsen van de pizza tussen twee (één bovenop en de andere onder) en dan één keer langs elke kant van het ijzer gaan, al heet en op middelhoge temperatuur. In minder dan een minuut heb je een hete, knapperige, dampende pizza, klaar om van te genieten alsof hij net uit de oven komt!

Maar let op: de manier van pizza opwarmen is niet goed voor alle soorten pizza. Voor pizza Margherita bijvoorbeeld, die met de mozzarella slierten, is het niet aan te raden om een strijkijzer te gebruiken maar een pan met antiaanbaklaag om op te warmen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.