Keukengeheimen

Priyanka Naik’s advies om te beginnen met plantaardig koken – Exclusief

433views

Priyanka Naik’s advies om te beginnen met plantaardig koken – Exclusief

Priyanka Naik heeft haar niche gevonden in de culinaire wereld. Naik heeft een carrière opgebouwd waarin ze de veelzijdigheid van veganistisch en plantaardig eten laat zien in tv-programma’s, in artikelen en in haar boek “The Modern Tiffin”. Onlangs was Naik voor het eerst aanwezig op FoodieCon, waar ze de enige veganistische chef-kok was. We spraken Naik voorafgaand aan het evenement en vroegen haar wat haar beste advies is voor iemand die meer plantaardig wil gaan koken.

Naiks strategie is eenvoudig, maar opent een wereld aan mogelijkheden: “Ik adviseer mensen altijd om het assortiment te verkennen en elke week een nieuwe groente te kiezen.” Ze raadt aan om dit ongeveer vier weken te doen. Zo krijg je meer inzicht in de groenteafdeling en kun je nieuwe dingen uitproberen. Natuurlijk kun je ook groenten kiezen die je al eerder hebt geprobeerd. “Je hebt deze groenten waarschijnlijk allemaal al op de een of andere manier in je leven gegeten.” Maar het gaat erom dat je ze op een nieuwe manier bekijkt.

Groenten ontdekken

Als je er consequent mee doorgaat, wordt het gebruik van Naiks methode als een spel. Het doel is hier niet om een groente te kiezen en die te stomen als bijgerecht bij een grotere maaltijd, maar om die plant tot de focus te maken. Naik zegt: “Vooral in Amerika worden groenten en plantaardig, veganistisch en vegetarisch eten altijd als bijzaak gezien en niet als de ster van de show. Als thuiskoks zichzelf dwingen om van het idee af te stappen dat de groente slechts een bijgerecht is “en er een echt gerecht van maken waarbij het de ster van het bord is, kan dat niet alleen nieuwe recepten aan hun repertoire toevoegen, maar ook hun kijk op die specifieke groente veranderen.”

Hoewel de taak ontmoedigend kan lijken, zegt Naik dat er genoeg recepten zijn om te ontdekken. “Kijk naar je favoriete chef-koks, je favoriete blogs, tv-programma’s en bouw je receptenrepertoire op voor die plantaardige gerechten op basis van die groenten.”

Informatie over het South Beach Wine & Food Festival van volgend jaar is te vinden op . Blijf op de hoogte van Priyanka Naik op haar .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.