Keukengeheimen

Serieus, vergeet niet het deksel van je Stanley Cup schoon te maken

429views

Serieus, vergeet niet het deksel van je Stanley Cup schoon te maken

Als je een van de vele mensen bent die een Stanley beker hebben geadopteerd in het licht van hun waanzinnige virale populariteit, dan is er iets dat je moet weten: . Het blijkt een beetje lastig te zijn om er echt goed in te komen om schimmel en bacteriëngroei te voorkomen, maar het is het waard om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.

Een studente werd in 2023 opgenomen in het ziekenhuis met een “mysterieuze” ziekte die zich aanvankelijk voordeed als een verkoudheid en zich vervolgens ontwikkelde tot een regelrechte gezondheidscrisis waardoor ze in het ziekenhuis belandde. Na maanden van verwarring en lijden werd ontdekt dat de dop van haar herbruikbare waterfles was aangetast door zwarte schimmel. Hydratatie is belangrijk, milieuvriendelijkheid is cruciaal en esthetiek is alles: Ga door met het lamineren van je gelimiteerde Stanley cup labels en zet ze terug op de fles om de wereld te laten zien dat je achter ze staat – maar maak het ding ook schoon zodat je niet ziek wordt.

Haal het hele ding uit elkaar

Voel je niet slecht als de gedachte om je Stanley uit elkaar te halen voor een goede schoonmaakbeurt pas bij je opkwam toen je dit artikel las. . Maar als je het nog niet wist, het deksel van je Stanley Tumbler (en van vrijwel elke herbruikbare waterfles) valt uiteen in onderdelen. Sommige flessen, zoals de Stanley Quencher Tumbler, hebben een rietje en een rubberen pakking om dat rietje op zijn plaats te houden. Dit is een belangrijk aandachtspunt als het gaat om schimmelpreventie: Ook al zijn deze onderdelen gemaakt van siliconen, ze zullen zich ophopen met schimmel als de omstandigheden goed zijn (en dat zijn ze meestal – vocht, warmte en duisternis creëren de perfecte schimmelstorm in je beker).

Allerlei dingen in je huis zijn op dit moment waarschijnlijk voorbodes van viezigheid; compleet onschuldige dingen – je aanrecht, zelfs je vaatwasser (ironisch, nietwaar?). Als het op vaatwerk aankomt, moeten we extra voorzichtig zijn met gezonde schoonmaakpraktijken. Maar wees gerust, je Stanley schoonhouden is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk; het kost alleen een beetje tijd en ellebogenvet.

Goed schoonmaken

Azijn in combinatie met milde afwasmiddel is een geweldige oplossing om je Stanley schoon te maken. De beker zelf moet schoon blijven – en ook al is de binnenkant van roestvrij staal, als je je beker ooit een dag of twee hebt laten staan, dan weet je dat er een paar vreemde geuren en smaken kunnen ontstaan als je hem alleen laat staan. Schuif de siliconen onderdelen van het deksel om te beginnen met schoonmaken en misschien wil je deze onderdelen zelfs eerst in een heet sopje laten weken voordat je ze schoonmaakt. Azijn is ook geweldig om schimmel te vernietigen, dus als je tekenen van dat spul ziet, voeg het dan toe aan het water.

Als je helemaal voor de wetenschapsbeurs van groep 5 wilt gaan, kun je een beetje zuiveringszout aan de beker toevoegen vóór de azijn om een bevredigende, reinigende bruis te creëren. Deze combinatie creëert kooldioxide, wat geweldig is om stofdeeltjes van oppervlakken af te breken. Hoewel je Stanley nooit door de vaatwasser moet halen, kun je de rubberen onderdelen wel gebruiken voor extra hygiëne en gemak. Vergeet ook het rietje niet; die dingen kunnen een koker vol bacteriële nachtmerries zijn, dus het is aan te raden om een rietjesreiniger aan te schaffen samen met de beker; dat is echt de beste manier om er zeker van te zijn dat alle smurrie eruit is. Wees veilig en blijf gehydrateerd voor de overwinning.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.