Dranken

Sleepy Girl Mocktail: de innovatieve kamillevervanger

452views

De slaperige meisjesmocktail

Ongeveer een jaar geleden publiceerde de wellness-influencer met ruim een ​​miljoen volgers een video waarin ze laat zien hoe je een nieuwe mocktail klaarmaakt en schrijft:

Scherp kersensap + magnesium is de perfecte combinatie voor een volledige nachtrust.

Hij noemt het: , omdat het een wonderbaarlijke slaap belooft. In werkelijkheid verscheen de eerste video eind maart vorig jaar op zijn profiel en heeft de influencer verschillende verhalen gemaakt waarin hij deze voorbereidt. In oktober vinden we ook een vernieuwde versie, genaamd waarbij enkele basisingrediënten worden ingevroren om een ​​soort sorbet te verkrijgen.

De influencer herhaalde het ook in andere verhalen die pas onlangs viraal gingen dankzij de maand van zuivering na de feestdagen. Volgens de trend moeten we na de vakantie het lichaam zuiveren door welke vorm van alcohol dan ook te vermijden. Dus ga je gang voor mocktails en non-alcoholische dranken. Maar wat zit er in dit drankje? Voor hem zijn ze heel eenvoudig: je begint met het plaatsen van goden in het glas. Ga verder met een half glas en de rest met . Meng alles door elkaar en geniet van het verfrissende en volgens de influencer ontspannende drankje. Dit is de belofte van influencer Americana, maar zal de wetenschap het daarmee eens zijn?

Wat zegt de wetenschap?

Wat het tot de perfecte vervanger voor kamille zou maken, is de aanwezigheid van zwarte kersensap. Ze zijn namelijk rijk aan antioxidanten, maar vooral aan . Melatonine is een hormoon dat de circadiane cyclus van het lichaam reguleert. Simpel gezegd helpt het ons een regelmatig en ontspannen intern evenwicht te behouden, zelfs als externe factoren ons daarvan weerhouden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat we een periode van bijzondere stress doormaken, waardoor we ook moeilijk in slaap kunnen vallen. In dit geval kan melatonine ons helpen ons lichaam te regenereren. Om effect te hebben moet het echter meestal een bepaald niveau hebben, het niveau dat we meestal in de juiste supplementen aantreffen. Deze bevatten ongeveer, maar je zou een zeer grote hoeveelheid van deze vruchten moeten eten om een ​​dergelijke dosering te bereiken.

Maar de influencer zegt dat het de combinatie van kersensap en magnesium is die het voordeel creëert. Volgens onderzoeken zou de melatonine in kersensap, samen met het ontspannende effect van magnesium, de slaap helpen opwekken. Maar experts vertellen ons dat we speciale aandacht moeten besteden aan dit ingrediënt. In feite zijn er soorten magnesiumverzen met even verschillende effecten. Als magnesiumcitraat een ontspannend effect heeft, heeft het daarentegen een laxerende werking. Wees dus voorzichtig met wat we kopen. Een ander ingrediënt dat gebruikt wordt is , dus voor het slapengaan is het zeker niet het beste om suikers te consumeren die een allesbehalve ontspannend effect hebben. Zelfs kersensap moet ongezoet maar puur zijn voor een echt effect.

Conclusies

Concluderend kunnen we daarom zeggen dat het echte voordelen voor de slaap kan opleveren, maar er moet bijzondere aandacht worden besteed aan de ingrediënten. omdat ze een minder dan ontspannend effect kunnen hebben. Om het gebruik van frisdrank te vermijden, kunnen we koolzuurhoudend water toevoegen om bruisend water te geven, of een koolzuurhoudende drank zonder toegevoegde suikers. Let ook op het soort magnesium en kersensap waar geen toegevoegde suikers in mogen zitten.

Het enige wat ons nog rest is dit prachtige avonddrankje te proberen en te kijken of het onze slaap echt kan helpen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.