Nagerecht

Tiramisu, de 10 fouten om niet te maken: we maken altijd fouten

83views

Savoiardi of pavesini?

Het originele recept van de Savoiardi bevat koekjes als hoofdingrediënt. Omdat ze langer en sponsachtiger zijn dan andere soorten, absorberen ze minder. Het resultaat is een perfecte textuur.

Ze moeten rechtop in de ovenschaal worden geplaatst en altijd met de gesuikerde kant naar boven.

Met een beetje suiker

Het verkeerd doseren van de suiker is een van de redenen om dit Italiaanse dessert te maken. De ene helft moet worden opgeklopt met de eidooiers en de andere helft met de eiwitten. Dit resulteert in een zachte en compacte crème.

Room ja of room nee?

Het originele en authentieke recept gebruikt geen room als ingrediënt. Veel mensen gebruiken het tegenwoordig in plaats van eiwitten op te kloppen tot stijve pieken, maar we kunnen je verzekeren dat de smaak en textuur compleet anders is. Als je per se room wilt gebruiken omdat je de nasmaak van het ei niet zo lekker vindt, dan kun je marsala toevoegen aan de dooiers wanneer je ze opklopt met suiker.

Napolitaanse espressokoffie of varianten daarvan?

In tiramisu heb je per se koffie nodig, iets anders gebruiken zoals thee of cappuccino is ketterij. Als je niet van koffie houdt, gebruik dan niet de langwerpige Amerikaanse koffie want die verpest de smaak van het dessert, het is beter om cafeïnevrije koffie te gebruiken.

De slagroom verkeerd verdelen

Het geheim van een goede tiramisu zit in de twee opgeklopte samenstellingen: naast de mascarponecrème zijn er de met suiker opgeklopte dooiers en de opgeklopte eiwitten. Als je deze bestanddelen verkeerd opklopt, verpest je de consistentie van het dessert en wordt het niet luchtig.

Gekochte mascarpone gebruiken

Een ander belangrijk ingrediënt in tiramisu is de. Het gebruik van in de winkel gekochte mascarpone is echt een grote fout.

De cacao tussen de lagen vergeten

Cacao moet niet alleen op het oppervlak van deze beroemde Italiaanse taart worden gestrooid, maar ook binnenin.

Pas op voor rauwe eieren

Pas op voor rauwe eieren. Niemand gebruikt ze meer, eieren gaan om het risico op salmonella te vermijden.

Eet nu een toetje

Het is een grote vergissing om het toetje meteen na het bereiden op te eten. Er is niets erger.

Het moet de avond van tevoren worden bereid en de volgende dag worden gegeten.

Altijd lagen in dezelfde richting

De laatste van de tien veelgemaakte fouten bij het bereiden van tiramisu is om de lagen verkeerd te leggen en het altijd in dezelfde richting te doen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.