Keukengeheimen

U vergeet waarschijnlijk uw magnetronfilter schoon te maken

415views

U vergeet waarschijnlijk uw magnetronfilter schoon te maken

Als je bent zoals de meeste Amerikanen, is de magnetron een essentieel onderdeel van je keuken. Van het opwarmen van restjes tot het heeft veel voordelen. Hoewel je waarschijnlijk wel weet hoe je je magnetron moet gebruiken, weet je misschien niet zo goed hoe je hem goed schoonmaakt. Maar zoals met elk apparaat, moet je dat doen.

Volgens een onderzoek van , gaf 82% van de ondervraagden toe hun magnetron nooit schoon te maken. Als dat voor jou geldt, betekent dat misschien dat de magnetron het vuilste ding in je keuken is. Je moet dit apparaat minstens één keer per week schoonmaken, of vaker als dat nodig is. Maar we weten bijna zeker dat je het vetfilter van je magnetron over het hoofd ziet.

Als je er nog nooit van gehoord hebt, ben je niet de enige. Deze belangrijke filters zitten op de bodem van alle over-the-range magnetrons en zijn essentieel voor het kookproces. Hoewel de dunne metalen platen er niet veel uitzien, hebben ze de belangrijke taak om al het vet en andere voedselresten op te vangen die je magnetron binnenkomen en te voorkomen dat het zich verzamelt in de uitlaat van het apparaat. En dat is niet het enige filter dat uw magnetron kan hebben, want veel bevatten een extra houtskoolfilter dat apart moet worden onderhouden.

Hoe het vetfilter van uw magnetron schoonmaken

Je moet het vetfilter van je magnetron minstens een keer per maand schoonmaken volgens de instructies van de fabrikant.Voor de meeste apparaten is het onderdompelen van het filter in warm, zeepwater in je gootsteen de ideale manier om het schoon te maken. Om dit te doen, moet u het filter voorzichtig en zonder gereedschap onder uw magnetron vandaan kunnen schuiven. Plaats het filter in uw gootsteen en laat het minstens 10 minuten zitten. Nadat het deze tijd heeft gehad om te weken, schrobt u voorzichtig al het resterende vuil weg totdat het filter er schoon uitziet. Als het filter erg vuil is en het vuil er niet af wil, kun je proberen wat zuiveringszout aan het water toe te voegen en het reinigingsproces opnieuw te beginnen. Als het filter helemaal schoon is, droog je het af met een handdoek en plaats je het terug op zijn plaats.

Het houtskoolfilter zit bovenop je magnetron en bestaat om magnetrongeurtjes op te vangen. Helaas kunt u deze, in tegenstelling tot het vetfilter, alleen vervangen, niet schoonmaken. Je moet het koolstoffilter van je magnetron ongeveer elke zes maanden vervangen, of wanneer je merkt dat er etensluchtjes in je keuken hangen.

Een paar andere magnetron schoonmaaktips

De meeste magnetrons gaan tussen de vier en 10 jaar mee, maar dat hangt natuurlijk af van hoe goed je er voor zorgt. Als je je magnetron vaak gebruikt, moet je het apparaat regelmatig onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken.

Zorg er ten eerste voor dat je gemorste vloeistof opruimt zodra het gebeurt. Als u merkt dat de binnenkant van uw magnetron er wat slechter uitziet, vul dan een magnetronbestendige kom met wat water en een paar schijfjes citroen, zet de kom in de magnetron en laat het koken tot het mengsel kookt en de binnenkant van het apparaat met stoom gevuld is. (Dit duurt meestal maar een paar minuten.) Laat de kom na het stomen nog een paar minuten in de magnetron staan en haal hem er dan uit. Veeg alles binnenin het apparaat schoon en voila! Uw magnetron heeft minder vlekken en ruikt weer als nieuw. U kunt het draaiplateau van uw magnetron ook gemakkelijk schoonmaken door het in de vaatwasser te stoppen.

Als je wilt voorkomen dat je meer geld kwijt bent aan reparaties of dat de deur dichtslaat. Het is ook belangrijk dat je de ventilator gebruikt als je op het fornuis kookt om te voorkomen dat vocht zich ophoopt op het oppervlak. En vergeet natuurlijk nooit dat vetfilter schoon te maken, zodat uw magnetron moeiteloos voedsel kan bereiden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.