Keukengeheimen

Vaatwasser koken wat het is

398views

Het lijkt misschien ongelooflijk voor je, maar we vertellen de waarheid: het kan niet alleen, maar het is ook nuttig om te besparen op de energierekening (je kunt trouwens het artikel over en energiebesparing raadplegen om een duidelijk beeld van het onderwerp te krijgen).

Koken in de vaatwasser. Kan het echt?

Laten we eerlijk zijn, het klinkt als een goedbedachte grap, maar het is echt mogelijk. Zoals je al weet, wordt er elke keer dat je de vaatwasser start veel warmte afgegeven, dezelfde warmte die gebruikt zou kunnen worden om een volwaardige vaatwasser te maken.

Koken in de vaatwasser

Op de weliswaar spontane vraag, waarom zou ik het doen? We kunnen antwoorden om geld te besparen op de energierekening en, per slot van rekening, ook om tijd te besparen. Je zou kunnen denken aan het bereiden van je favoriete gerecht, compleet met kruiden, en alles in een vacuümverpakte zak of afgesloten pot te doen en je eten te koken op een niet te hoge temperatuur, nadat je het meest geschikte wasprogramma hebt gekozen op basis van de ingrediënten die je hebt gekozen.

Kortom . En het stelt je in staat om een van je favoriete gerechten op een innovatieve manier te bereiden. Het wordt immers beschouwd als een kookmethode die uitzonderlijke resultaten garandeert, vooral met bepaalde grondstoffen waarvan de smaak en organoleptische eigenschappen moeten worden versterkt.

Dat klopt, door de vaatwasmachine te gebruiken kun je voedsel op een lage temperatuur bereiden terwijl de eigenschappen behouden blijven, het aroma en zelfs de natuurlijke smaak worden versterkt. Je zult merken dat alle gerechten die in de vaatwasser worden bereid meer vitaminen behouden, terwijl ook de eiwitten en vetten intact blijven omdat ze op geen enkele manier worden veranderd tijdens het koken. Maar het gaat niet alleen om bereidings- en kookgemak en tijdsbesparing: deze stand is goed voor het milieu.

Koken in de vaatwasser

kun je in wezen de CO2-productie tot nul reduceren, om nog maar te zwijgen van de energiebesparing. Dat klopt, als je besluit om je lunch te koken in de vaatwasser terwijl je de afwas doet, kun je besparingen bereiken van 15% (als je hem één keer per week gebruikt) tot 55% (als je hem 4 keer per week gebruikt). En dat niet alleen, door de vaatwasser alleen te gebruiken om af te wassen bespaar je al water in vergelijking met het gebruik van de vaatwasser, dus je kunt besparing bij besparing optellen!

We hebben al gezegd dat er een zeer, zeer vergelijkbare stoom wordt geproduceerd als in een normale . Als je van plan bent om een bereiding op lage temperatuur te doen, d.w.z. tussen 50° en 55°, dan moet je de ‘eco’ wasmodus activeren. Als je daarentegen een bereiding op middelmatige temperatuur wilt doen (60° – 65°), dan moet je de normale wasstand instellen.

Koken in de vaatwasser Asperges

Intensief wassen (70° -75°) is beter voor de Remember, echter, om alle glazen potten en potten die geschikt zijn om in te koken hermetisch af te sluiten. Uiteraard moet je deze ook meerdere keren gebruiken om de milieuvoordelen van de keuze voor de . Met de vaatwasmachine kun je alle voedsel bereiden dat op lage temperatuur bereid moet worden, van vlees tot vis, schelpdieren, groenten en fruit. Als je beslist om gerechten zoals wortelen en courgettes te koken, moet je er rekening mee houden dat je ze misschien eerst moet sauteren omdat de ‘eco-modus’ misschien niet voldoende is om ze gaar te krijgen. Houd er echter rekening mee dat alleen koken op lage temperatuur mogelijk is, dus pas je aan als je geen onaangename verrassingen wilt.

Als je alternatieve kookstanden leuk vindt, lees dan ook eens:

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.