Dranken

Veganistische olijfbladlikeur

414views

Productbeschrijving

De likeur, ook wel bekend als , is afkomstig uit de Apulische gebieden, kenmerkend voor hun rijkdom aan citroenboomgaarden en eeuwenoude olijfboomgaarden, die hebben geleid tot tradities die al generaties lang worden doorgegeven. Een van de belangrijkste daarvan is het eeuwenoude recept waaruit de. Deze speciale likeur is nauw verwant aan de bekendere limoncello, maar biedt iets meer, omdat het de details zijn die het verschil maken.

Toen ik het recept uit Zuid-Italië kreeg, dacht ik:

In plaats daarvan is het een aangename likeur, met een zachte, ronde smaak en een lichte citrus ondertoon die de mond reinigt. De bladeren zijn die van mijn olijfboom die je op de achtergrond van de fles ziet. Je zult je vrienden versteld doen staan!

150 olijfboombladeren
schil van 1/2 citroen
schil van 1 sinaasappel
1 kg suiker
1 l alcohol voor levensmiddelen
1,2 l water

Laat de bladeren samen met de schil van 1/2 citroen en sinaasappel 4-5 dagen weken in alcohol. Zeef door een zeef met zeer kleine gaatjes of katoen. Voeg het water toe aan de overgebleven kruiden en laat 2 uur trekken. Verwijder het water en voeg het samen met de suiker toe aan de alcohol.

Gebruik bladeren van . Je kunt de bladeren verzamelen van de lente (snoeiperiode) tot de herfst (oogstperiode), die rijker zijn aan sap. Houd er rekening mee dat de meeste schimmelwerende middelen en pesticiden in de zomer en herfst worden gegeven, dus gebruik bij voorkeur bladeren uit de voorjaarssnoeiperiode.

Ze bevatten Elenolzuur, hydroxytyrosol en rutine. Elementen die de volgende effecten hebben: ze behoren tot de krachtigste antioxidanten en anti-radicalen die er in de natuur bestaan, ze zijn goed voor de bloedsomloop en goed voor het hart. Ze versterken de haarvaten. Nuttig voor de bloeddrukregulatie, het vet- en koolhydraatmetabolisme. Ze elimineren vermoeidheid en verminderen de behoefte aan slaap (geven je een slaperig gevoel) omdat ze goed zijn voor een normale bloedsomloop. Nuttig voor de normale werking van het immuunsysteem. Er zijn veel gezaghebbende studies over hun antibacteriële, antivirale en antischimmelwerking; ze zuiveren het lichaam door gifstoffen te elimineren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.