Keukengeheimen

Verander je steak burrito in een knapperige chimichanga met een duik in de frituurpan

428views

Maak van je steak burrito een knapperige chimichanga met een duik in de friteuse

Als je thuis een Mexicaans geïnspireerde maaltijd bereidt, is je favoriete gerecht misschien burrito’s met chips, salsa en guacamole. Burrito’s zijn gemakkelijk aan te passen voor familie, vrienden en andere gasten, maar met een beetje extra moeite kun je die gewone burrito’s omtoveren tot knapperige chimichangas. Je kunt de chimichangas nog steeds vullen met de ingrediënten die je gasten het liefst eten of ze zelf hun gerecht laten samenstellen, en dan de gevulde tortilla’s een paar minuten in de frituurpan gooien. De extra stap maakt het gerecht nog lekkerder met een knapperige bovenkant van elke hap.

Als je thuis nog nooit chimichangas hebt gemaakt, kijk dan eens naar ons recept van Tasting Table receptontwikkelaar Michelle McGlinn voor inspiratie. In het recept vult McGlinn de chimichangas met gemarineerde biefstuk, rijst, geraspte pepper jack kaas en een cilantro-limoen crema voor pit en pit. Dit alles wordt in een grote tortilla gerold en vervolgens een paar minuten gefrituurd in koolzaad- of plantaardige olie om een knapperige, goudbruine korst te krijgen die er net zo lekker uitziet als hij smaakt.

Frituurtips voor knapperige chimichangas

Het enige verschil tussen een burrito en een chimichanga is het frituren, dus het is essentieel om het goed te doen. Het zou een ramp zijn als de burrito’s uit elkaar zouden vallen in de pan, klef zouden worden of zouden verbranden in de olie. Om ongelukken te voorkomen, begin je met grote burritoformaat tortilla’s in plaats van de kleinere die je voor taco’s of enchilada’s gebruikt. Natuurlijk wil je chimichangas boordevol smaakvolle ingrediënten, maar vul ze niet te veel. Nadat ze zorgvuldig gevuld en strak ingepakt zijn, zegt McGlinn dat je beide uiteinden moet vastmaken met twee tandenstokers om de tortilla’s bij elkaar te houden. Houten prikkers werken ook als je geen tandenstokers in de keuken hebt.

Gebruik een om de temperatuur van de olie te controleren, die klaar moet zijn om te frituren zodra hij 350 graden Fahrenheit bereikt. Bak de chimichangas in batches, zodat ze voldoende ruimte hebben om knapperig te worden, tot ze goudbruin zijn. Laat de gefrituurde chimichangas een paar minuten uitlekken, bij voorkeur op een rooster of op keukenpapier.

Nadat de chimichangas klaar zijn, serveer je ze met blokjes witte ui of plakjes radijs zoals McGlinn voorstelt. Je kunt het ook combineren met verse koriander, salsa en chips – of houd het simpel met avocado in plakjes. En als je geen gerecht kunt bedenken zonder andere bijgerechten, maak er dan een lichte salade, gebakken bonen of meer rijst bij. Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.