Dranken

Vergeet de glazen, serveer je Jell-O shots in plakjes sinaasappelschil

442views

zijn een leuke volwassen draai aan een klassieke kindersnack. Je krijgt de jiggly sensatie van Jell-O verpakt met drank voor een leuk feesthapje of welkomstshot voor je volgende bijeenkomst. Ze zijn er in allerlei smaken dankzij de vele verschillende soorten alcohol en smaken geleipoeder waaruit je kunt kiezen.

Jell-O shots worden meestal geserveerd in borrelglaasjes, waardoor je ze gemakkelijk kunt pakken. Maar waarom zou je je aan de norm houden als je creatief kunt zijn en je shots kunt serveren in sinaasappelschillen die in partjes zijn gesneden? De sinaasappelschillen laten de shots eruitzien alsof het stukjes fruit zijn, terwijl het in werkelijkheid gelatine met alcohol is.

Ben je er klaar voor om je gasten te verrassen met deze snelle en makkelijke hack? Eerst moet je kiezen welke smaak Jell-O je gaat gebruiken. Daarna moet je de sinaasappelschillen voorbereiden en een vaste methode volgen om dit shot te maken. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je proberen te variëren met deze esthetische shooter!

Bereid je schillen voor en maak je Jell-O klaar

De eerste stap om deze shots te maken is om je sinaasappelschillen klaar te maken. Je wilt het fruit niet meteen in partjes snijden, want dan kun je de Jell-O vloeistof er niet in gieten om op te stijven. Begin in plaats daarvan met het doormidden snijden van de sinaasappels. Schep het fruit er vervolgens met een lepel uit en zorg ervoor dat je de schil van de sinaasappel niet beschadigt. Je kunt ook een sapcentrifuge gebruiken om het fruit uit te hollen (en lekker vers geperst sap te krijgen) voordat je de overgebleven stukken sinaasappel eruit schept.

Vervolgens is het tijd om je gelatine te mengen met kokend water en je alcohol. Om het sinaasappelthema aan te houden, werkt een oranje Jell-O hier het beste. Vervolgens kun je kiezen voor een neutrale likeur zoals wodka, of je kunt het citrusgevoel versterken met Triple Sec of een andere sinaasappellikeur zoals Grand Marnier of droge curaçao. Voel je vrij om te spelen met verschillende likeuren die je lekker vindt en waarvan je denkt dat ze je shot een echte sinaasappelsmaak geven.

Maak je shotjes af door de vloeistof in de uitgeholde sinaasappelhelften te gieten en ze een paar uur in de koelkast te zetten om op te stijven. Zodra ze stevig en springerig zijn, verwijder je de sinaasappelhelften en gebruik je een mes om ze in partjes te snijden. Dan hoef je ze alleen nog maar op te dienen en te genieten.

Variaties op sinaasappelschil Jell-O shots

Als je deze sinaasappel Jell-O shot methode eenmaal onder de knie hebt, kun je creatief worden en spelen met variaties op het recept. Om te beginnen kun je proberen de Jell-O vulling te mixen. De makkelijkste manier om dit recept aan te passen is door een vulling met een andere smaak te gebruiken, zoals limoen of watermeloen. Daarnaast kun je, in plaats van alleen sinaasappelgelatine te gebruiken, een shot met twee lagen maken, waarbij je eerst halfvolle sinaasappels met één soort gelatine bedekt en ze dan topt met een tweede smaak Jell-O met drank. De tweede smaak kan rozerood zijn voor een shot in de stijl van een zonsopgang, gewone gelatine gemengd met kokosmelk voor het gevoel van een ijslolly, of iets anders dat je aanspreekt.

Een andere eenvoudige variatie op de Jell-O shooter met sinaasappelschil is om verschillende soorten uitgehold fruit te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld uitgeholde limoenen en limoenvulling gebruiken voor een leuke citrusshooter, of zelfs een rode vulling voor een shot dat doet denken aan een mini watermeloenplakje. Je kunt ook grapefruit, citroen of zelfs granaatappel gebruiken. Welke van deze variaties je ook kiest, je zult je gasten zeker versteld doen staan met smakelijke Jell-O shooters.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.