Keukengeheimen

Verse aardbeien voor 2 jaar met de pottenmethode, de banketbakkers doen het

422views

Hoe bewaar je verse aardbeien voor 2 jaar?

Voordat we de geheime methode van banketbakkers onthullen met behulp van de potjesmethode verse aardbeien 2 jaar kan bewaren, willen we je wat tips geven over hoe je aardbeien bewaart.

Als je boodschappen doet, moet je eerst de mooiste en roodste aardbeien kiezen, een teken dat ze op het juiste rijpingsmoment zijn, en aardbeien die er oud, dof of beschimmeld uitzien, moet je altijd weggooien.

Hoewel het altijd een goede gewoonte is om fruit en groenten te wassen zodra ze worden gekocht, is het het beste om aardbeien pas te wassen voordat je ze opeet. Als ze erg vies zijn, is het goed om ze te wassenmaar ze moeten ook gedroogd worden. Als je ze binnen een paar dagen wilt eten, kun je ze maximaal een week in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook invriezen in de vriezer. Doe ze na het wassen en drogen in een diepvrieszakje. Zo zijn ze tot 12 maanden houdbaar.

? Banketbakkers onthullen ons de geheime methode die echt werkt om dit fruit tot 24 maanden vers te houden.

De geheime methode om aardbeien tot 2 jaar vers te houden

Allereerst moet je de aardbeien (ongeveer 2 kg) in een grote bak met water doen en ze 15 minuten laten weken. Verwijder de steeltjes van het fruit en doe ze in schone, vooraf gesteriliseerde potten. Na deze stap voeg je 2 eetlepels suiker toe aan de aardbeien in de potten. De derde stap is om elke pot tot de rand te vullen met kokend water en ze in een bain-marie te zetten. Het water in de pan moet tot halverwege de pot komen.

Haal ze van het vuur, sluit ze goed af en zet ze een nacht ondersteboven.

De volgende ochtend, nadat je ervoor hebt gezorgd dat er geen lucht in de potten zit, bewaar je ze op een koele, droge plek voor maximaal 2 jaar. Proberen is geloven!

In tegenstelling tot andere methoden, zoals uitdrogen of invriezen, is met deze potmethode verse aardbeien zijn veel langer houdbaar, maar kunnen ook direct worden geconsumeerd.

Zodra de potjes geopend zijn, kunnen de aardbeien kunnen op zichzelf worden gegeten, of samen met room en ijs, of worden gebruikt voor taarten, cakes en smoothies.

We zijn er zeker van dat je na het ontdekken van deze methode niet zult aarzelen om deze te gebruiken om je eigen aardbeien zelfs in de maanden dat deze verse vruchten niet meer verkrijgbaar zijn bij de groenteboer.

Je moet het deze lente gewoon proberen om de volgende winter de resultaten te zien.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.