Keukengeheimen

Vlees in de schaal, waar komt die rode vloeistof op de bodem vandaan? Het is geen bloed

421views

Vaak als je rood vlees koopt in de koeling van de supermarkt, walg je een beetje van de rode vloeistof onderin de verpakking. Iedereen denkt dat het bloed is van het rauwe rode vlees in de verpakking. In werkelijkheid is die rode vloeistof geen bloed. Als je benieuwd bent naar wat het wel is, lees dan gewoon verder in dit artikel.

Wat is die rode vloeistof onderin het pakje rauw vlees?

Gemakkelijk om je daar in te vergissen rood gekleurde vloeibare substantie toegang voor bloed. Het wordt nog steeds gevonden in een verpakking van rauw vlees. Eigenlijk is helemaal geen bloedmaar het is myoglobine. Myoglobine lijkt qua uiterlijk erg op hemoglobine en is een ijzerrijk eiwit. Het moet absoluut niet weggegooid worden omdat het geen bloed is en ook omdat het helemaal niet gevaarlijk is, maar rijk aan de voedingsstoffen van het rode vlees in die verpakking.

Als je je nog steeds afvraagt waarom dat rode vloeistof geen bloed isHet antwoord is eenvoudig: bloed wordt volledig verwijderd tijdens het slachten van het dier. Het leegbloeden van dieren is wettelijk verplicht. Wat overblijft in het vlees is 75% water.

Wat is myoglobine in de vleesbak?

Die roodachtige vloeistof wordt in de Angelsaksische wereld o genoemd, maar het wordt correct myoglobine genoemd.

La myoglobine is cruciaal voor het in stand houden van het zuurstofgehalte van rode vleescellen. Terwijl in wit vlees zoals kip of kalkoen het myoglobinegehalte laag is en er daarom geen roodachtige vloeistof in de verpakkingen op de koelkast van de supermarkt ligt, is myoglobine in rood vlees erg hoog.

La myoglobine bepaalt de rode kleur van rood vlees en is ook de reden waarom rood vlees donkerder wordt tijdens het koken.

Over het algemeen geldt dat hoe meer vlees wordt blootgesteld aan zuurstof, hoe roder het wordt.

De rode vloeistof in het vlees verdwijnt tijdens het koken

Die vreemde roodachtige vloeistof die op bloed lijkt maar dat niet is, zoals je misschien hebt gemerkt, verdwijnt tijdens het koken. koken van rood vlees. Het is geen bloed, het verandert zelfs van kleur tijdens het koken, wordt zwartachtig en heeft de neiging om te verdwijnen. Op hetzelfde moment dat het vocht verdwijnt, verschrompelt het rode vlees, d.w.z. het wordt kleiner. Vlees verliest gewicht en water tijdens het koken, het verliest geen bloed.

Het eten van myoglobine is daarom helemaal niet schadelijk voor de menselijke gezondheid en er is echt niets te vrezen bij het kopen of eten van vlees.

Merk ook op dat rood vlees bij het koken water afgeeft, nog een bevestiging dat het voor 75% uit water bestaat en dat de vloeistof die je in het bakje ziet geen vlees is, maar een mengsel van eiwit en zuurstof.

Dus vanaf nu, als je rood vlees koopt in de koelkast van de supermarkt, wees dan niet bang voor de roodachtige vloeistof op de bodem, want het is absoluut geen bloed en het is niet gevaarlijk en brengt ook geen vreemde ziektes over.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.