Dranken

Voedselijs van hoge kwaliteit voor je cocktails

427views

IJs mag niet ontbreken bij de bereiding van en in de cocktails van veel mensen, vooral bij het bereiden van zomerse versnaperingen. Daarom is het noodzakelijk om te vertrouwen op degenen die het kunnen leveren met alle kenmerken die voldoen aan food grade en waarom ook niet, zoals roken!

Het belang van ijs in cocktails

Voor het oog van de consument wordt ijs vaak alleen gezien als een manier om cocktails te bederven en aan te lengen met water, wat eigenlijk niet het geval is. In werkelijkheid is dat niet zo. IJs zorgt voor evenwicht en vermindert de perceptie van alcohol in de drank zelf en helpt ook om de drank langer vers te houden.

Het moet niet worden beschouwd als een secundair element, maar als fundamenteel voor het serveren van een goede cocktail. Je zou het bijna een ‘geheim’ ingrediënt kunnen noemen om de bereiding te verbeteren als het in de juiste maat en hoeveelheid wordt gebruikt.

De veiligheid in termen van gecertificeerde hygiëne, wachttijden bij de bereiding zijn er niet omdat er altijd ijs bij de hand is, en tot slot het praktische gebruik in de verschillende bereidingen.

Het is ook ideaal voor gebruik in het gezin voor drankjes die thuis worden gemaakt, misschien tijdens een feestje of verfrissing, uitstekend geschikt voor het maken van verse smoothies voor kinderen, energiegevende smoothies en gearomatiseerde waters.

Lees ook hoe je de

Voedselijs wat het is

IJs dat is bereid met drinkwater, in overeenstemming met Wetsbesluit 31/2001, dat na het smelten moet worden omgezet in water met dezelfde fysisch-chemische en microbiologische kenmerken als het drinkwater dat is gebruikt om het te produceren.

Het is daarom geschikt om in contact te komen met levensmiddelen en als zodanig te worden geconsumeerd.

Het water dat gebruikt wordt om ‘zelfgemaakt’ ijs te maken kan micro-organismen bevatten, maar deze kunnen er ook in terechtkomen door onjuiste behandeling tijdens de productie en bereiding.

De barman die cocktails bereidt moet altijd zeer schone handen hebben en mag niets anders zoals geld hanteren of de bar aanraken. Als een bar vol is, vaak door de haast om het beste te serveren, kunnen de hygiëneregels worden onderschat, om te voorkomen dat je gezondheidsproblemen krijgt kun je .

Het geeft de garantie van hygiëne, omdat het water voor het maken ervan in vijf fasen wordt behandeld om een glanzend, zoutvrij, geur- en smaakloos ijs te verkrijgen met totale afwezigheid van vaste resten en bacteriële belasting.

Het is met het blote oog herkenbaar als niet-zuiver, omdat het niet transparant is, maar eerder ondoorzichtig door de resten in het water.

Soorten ijs

Het komt voor in verschillende vormen die elk geschikt zijn voor een andere bereiding, zoals:

  • ideaal voor
  • ideaal voor het koelen van flessen, eten of drinken in grote glazen;
  • de geplette die gebruikt wordt voor bepaalde soorten cocktails;
  • geproduceerd uit kooldioxide, dat zeer snel afkoelt en -90° bereikt, gebruikt voor het serveren van dranken met een schilderachtig rookeffect, maar ook gebruikt voor de vinificatie van witte wijn;
  • van verschillende afmetingen voor slushies en compounds, worden zowel transparant als wit gevonden en worden ook gebruikt om ijssculpturen te maken.

Vergeet niet dat het gebruik ervan deel uitmaakt van de huidige horecavoorschriften en maximale veiligheid voor klanten garandeert, plus je hebt altijd ijs beschikbaar door het gewoon te bestellen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.