Keukengeheimen

Voorkom dat je zeef wegglijdt met een eenvoudige lepelhack

431views

Voorkom dat uw vergiet wegglijdt met een eenvoudige lepel hack

Er is niets frustrerender dan halverwege een taak te zijn en weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. Dit geldt vooral voor de tijd die je in de keuken doorbrengt, en als het misgaat met zoiets simpels als een zeefje dat uitglijdt, voelt het nog frustrerender. Al dat fijne werk gedwarsboomd door een dunne zeef? Dat voelt gewoon niet goed.

Als je constant zit te prutsen aan de manier waarop een zeef op de pan zit, ben je niet de enige, maar er zijn een paar eenvoudige hacks die je kunt proberen zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat hij valt. Eén bepaalde hack is zo makkelijk dat we ons een beetje schamen dat we er niet eerder aan gedacht hebben: Steek een lepel in het kleine metalen haakje aan het uiteinde van je vergiet. De lepel rust tegen de rand van de pan en verankert de zeef op zijn plaats. Dat is alles.

Elke zeef is een beetje anders, maar deze hack werkt voor de overgrote meerderheid. Het werkt zelfs zo goed dat het bijna lijkt alsof zeefjes ontworpen zijn om op deze manier gebruikt te worden.

Fans reageren op deze eenvoudige keukenhack

Een zeef is een onmisbaar hulpmiddel in de keuken, dus je kunt wel stellen dat de meeste mensen er een hebben. Veel van deze mensen delen ook de worsteling om het stevig op een pan te houden. Sommige van deze mensen deelden hun enthousiasme over deze onverwacht handige hack en meer dan 4.500 enthousiaste gebruikers deden mee.

Eén zo’n gebruiker uitte zijn enthousiasme ronduit met de woorden: “Mijn. Mijn. Waarom heb ik hier niet aan gedacht?”. Een andere persoon was ook extra enthousiast over de hack en gaf toe aan de originele poster “…ik denk dat ik verliefd op je ben.” Sommige commenters beweerden dat het de handigste truc was die ze op de thread hadden gezien, en een ander klaagde over het besef dat ze al meer dan 38 jaar een vergiet verkeerd gebruiken.

Deze hack zou handig zijn als je zelf jus of bouillon maakt, of als je iets klaarmaakt voor een etentje. Of je je zeef nu gebruikt om te zeven of om uit te lekken, probeer deze eenvoudige hack eens uit en laat ons weten of het voor jou ook iets verandert.

Een manier om een ander type zeef te verankeren

Het maakt niet uit hoe je zeef is ontworpen, er is altijd wel een manier om hem beter in balans te houden. Als de lepelhack niet werkt voor wat je hebt, probeer dan deze andere methode.

Niet elke zeef heeft handvatten en metalen haken. Als je een zeef hebt die op een kom lijkt, hoef je er niet altijd voor te kiezen om hem op de ouderwetse manier te gebruiken. (De inhoud van je pan in het vergiet gieten terwijl het in de gootsteen staat). Deze methode zorgt voor een gezicht vol stoom en soms vallen de ingrediënten uit de pan hulpeloos in de gootsteen. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen. Leg je zeef bovenop je pan, zodat de bodem ondergedompeld is in de vloeistof, en houd hem op zijn plaats. Giet nu de inhoud van de pan uit zoals gewoonlijk. Deze methode voorkomt dat de inhoud uit de pan komt, zodat er geen losse etensresten kunnen ontsnappen.

Uiteindelijk is er niet echt een , maar een van deze twee hacks kan je leven een stuk makkelijker maken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.