Dranken

Waar kun je genieten van de goedkoopste koffie in Italië? Hier kost een kopje 20 cent

432views

Er zijn plaatsen in ons land waar je goed kunt lunchen voor een handvol euro’s, ondanks de crisis en de stijgende prijzen. Je moet wel weten naar welke plekken je moet gaan: elke stad heeft zijn goede en niet dure plekken. Koffie heeft echter over het algemeen een standaardprijs in heel Italië. Er was een tijd dat je zelfs voor minder dan een euro een goede kon drinken.

Tegenwoordig is het echter onmogelijk om te denken aan het betalen van minder dan Er zijn altijd de minder in bars die het verkopen voor een paar cent minder, maar de prijs is rond dat meer of minder. Er is echter één plek in ons land waar je er een kunt drinken voor minder dan 0,50 cent. Dit is geen capsule- of podkoffie, maar klassieke cafékoffie.

De goedkoopste koffie in Italië? Hier kun je het proeven

Soms, om het gezinsbudget niet te belasten, geef je zelfs op. Met de goedkoopste koffie van Italië kun je echter doorgaan zonder je zorgen te maken over geld. Het kost je namelijk maar een koffie die je kunt vinden in het puntje van de laars, om precies te zijn in de provincie Palermo, in een plaatsje dat Alia heet. Het café in kwestie bevindt zich in Via Garibaldi. Het is moeilijk om iets te vinden dat vergelijkbaar is met een vergelijkbare of iets hogere prijs.

Blijkbaar runt hij het café al jaren en wilde hij zijn klanten trakteren op een goede koffie tegen een spotprijs met een minimale winst. Je vraagt je misschien af wat voor koffie hij zijn klanten voor zo’n prijs kan bieden, maar volgens mensen die het café regelmatig bezoeken, is de kwaliteit niet aangetast door de lage prijs. In het café wordt namelijk koffie geserveerd.

De keuze van het Palermo café

Mariagrazia Perrone, die het nu bekende café runt, onthulde dat dit initiatief voortkomt uit een verre tractie die haar schoonouders in de jaren 60 hadden opgezet. In die tijd kostte een espresso ongeveer 300 lire. Door naar boven af te ronden, stelden ze vast dat de eerlijkste prijs voor een koffie 20 cent was.

Zeker, de kosten zijn ook lager in dit café omdat we te maken hebben met een familiebedrijf. Achter de toonbank, waar de klanten bediend worden, staat . In de werkplaats, waar speciale zoetigheden worden gemaakt, werken Giuseppe (de man van Mariagrazia) en zijn zoon Bernardo. Niet alleen de koffie is redelijk geprijsd. De handgemaakte croissants worden verkocht voor maar 50 cent.

De specialiteiten van de rotisserie (de klassieke pizzetta, de sandwich, et) Perrone benadrukt natuurlijk dat in vergelijking met vroeger de inkomsten van het restaurant lager zijn, maar dat ze dagelijks veel bestellingen krijgen. Dit helpt hen zeker om de prijzen onder de eurodrempel te houden en de concurrentie op alle fronten te verslaan.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.