Dranken

Waarom gefrituurde kip en bier perfect samengaan

431views

Als je je graag tegoed doet aan een emmer gefrituurde kip, of dat nu bij KFC is, in een plaatselijk restaurant of op de jaarmarkt, dan is het goed om te weten met welk drankje je dat het beste kunt combineren. Gebakken kip kan behoorlijk rijk zijn en kan de tong bedekken met sterke smaken waar je maar moeilijk doorheen komt. Veel mensen grijpen naar frisdrank, maar er is misschien een betere optie die goed samengaat met de smaken van gebraden kip: bier.

De bittere smaak van het brouwsel en de bubbels in de drank kunnen dienen als een smaakreiniger tussen de happen kip door. Jessie Massie, Taproom Executive Chef bij Sierra Nevada Brewing Co, steunt deze combinatie van harte en vertelde de Daily Meal: “Gefrituurde kip verdient elke keer weer het trouwe hulpje van een biertje.” Om zelf van dit duo te kunnen genieten, zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van je bier. En als je geen fan bent van dit drankje of geen alcohol drinker bent, zijn er een paar alternatieven die hetzelfde doen.

De juiste combinatie van bier en kip kiezen

Als het aankomt op het kiezen van een combinatie van bier en gebraden kip, moet je ervoor zorgen dat je geen brouwsels kiest die het vlees overheersen. Zoek in plaats daarvan naar bieren met complementaire smaken. Terwijl de bitterheid en het bruisen je gehemelte kunnen helpen reinigen, kunnen smaken die goed samengaan met de rijkdom van gebraden kip ook je algehele proefervaring verbeteren.

Een goede keuze zou een hoppig bier kunnen zijn, zoals , dat een moutige zoetheid heeft die de zoutere tonen van de hartige maaltijd kan compenseren. Of je kunt gaan voor een hefeweizen, die de maaltijd niet overheerst, maar ook niet zo licht is dat de sterke smaken van de kip de ondertonen van het bier bedekken.

Massie vertelt ons ook om “te letten op de IBU-waarde, die aangeeft welk niveau van waargenomen bitterheid je kunt verwachten. Bitterheid is niet alleen maar slecht, maar niet alle gerechten hebben baat bij een bitter bier.” Bieren hebben over het algemeen een IBU-waarde tussen de 5 en 120. Bieren uit de middenklasse kunnen goed werken bij gerechten met gefrituurd voedsel, zoals kip.

Wat als je niet van bier houdt?

Als je geen bierdrinker bent, zijn er nog genoeg geweldige . Volgens Massie kun je het beste “naar een” grijpen, maar je kunt ook bruisend water proberen, het liefst een met een smaakje dat je maaltijd aanvult.

Voor degenen die wel wat drank lusten, maar niet per se een biertje, is een andere goede keuze champagne of een andere droge mousserende wijn, omdat de tannines het vet in het vlees in balans brengen met hun samentrekkende smaak. De helderheid van deze dranken, samen met de kenmerkende bubbels, kunnen goed werken om de rijke smaken van de kip te compenseren.

Een andere optie zou kunnen zijn om voor een harde cider te gaan. Een zoetere cider kan bijvoorbeeld goed werken bij pittige gebakken kip. Of combineer de kip met een droge cider voor een sprankelend, verfrissend effect tegen de hartige rijkdom van de maaltijd. Met al deze combinaties heb je genoeg opties voor de volgende keer dat je gaat genieten van dit smakelijke gebakken gerecht!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.