Keukengeheimen

Waarom je echt een extra grote snijplank moet kopen

429views

Waarom je echt een extra grote snijplank moet kopen

Als je een maaltijd maakt met veel ingrediënten die gehakt, gesneden, bewerkt, gekruid en gemengd moeten worden, krijg je veel voedsel op je aanrecht dat vlekken en rommel kan achterlaten, of zelfs vervuild kan raken door die oppervlakken. Gelukkig is de snijplank uitgevonden zodat je er een kunt gebruiken als werkplek om je eten en keukenoppervlakken tegen elkaar te beschermen. Maar soms is een kleine of gemiddelde snijplank gewoon niet groot genoeg om je de ruimte te geven die je nodig hebt om je gerechten comfortabel en veilig te bereiden en tegelijkertijd rommelige ingrediënten van je aanrecht te houden. Dit is precies waarom je een van de grootste snijplanken moet kopen die je kunt vinden.

De standaardmaat van een snijplank is 12 inch bij 18 inch. Door een snijplank te gebruiken die groter is en toch veilig op je aanrecht of tafel ligt, kun je je maaltijden comfortabel bereiden en tegelijkertijd voorkomen dat de ingrediënten ervan in contact komen met keukenoppervlakken. Zo voorkom je dat je eten besmet raakt, minimaliseer je de kans dat je keukenoppervlakken vuil worden en hoef je minder vaak schoon te maken na het koken omdat je aanrecht of tafel relatief vrij van rommel moet blijven. Daarom is het kopen van een supergrote snijplank een van de beste . Hoe kan een extra grote snijplank je leven in de keuken nog meer vergemakkelijken?

De voordelen van het gebruik van grotere snijplanken

Als je meerdere gerechten tegelijk moet maken, kan het ongelooflijk handig zijn om een grotere snijplank te gebruiken om de gerechten voor te bereiden en op te bouwen, omdat je met een grotere plank genoeg ruimte hebt om elk van die gerechten op één werkplek te verzorgen. Grotere snijplanken zijn ook handig voor vooral volumineus vlees zoals hammen, kalkoenen en kippen. Grotere snijplanken bieden ook genoeg oppervlak om je scherpe keukengereedschap veilig op te laten rusten tijdens het voorbereiden van de maaltijd of tijdens het koken.

Een grotere snijplank is niet alleen belangrijk voor de lengte en breedte. Ook de dikte is belangrijk. Volgens Home Depot is de optimale dikte voor een snijplank 1¼ inch tot 2 inch. Dikkere snijplanken gaan meestal langer mee dan dunnere planken en ze zullen minder snel verschuiven als je er voedsel op snijdt.

Sociale media houden van grote snijplanken

In een thread met de titel “Enorme snijplank de moeite waard voor de thuiskok?”, deelden een aantal commenters waarom ze hun extra grote snijplanken zo graag gebruiken. Eén gebruiker onthulde dat zijn snijplank hem hielp om het gebrek aan aanrechtruimte in zijn keuken te compenseren door te schrijven: “Ik heb niet veel aanrechtruimte en ik ben dol op die van mij. Ik kan hem over de gootsteen leggen zodat ik nog een extra oppervlak heb om dingen op te leggen als dat nodig is.”

Een andere Redditor vermeldde dat extra grote snijplanken zelfs handig zijn voor mensen met een aanzienlijke hoeveelheid aanrechtruimte. De gebruiker postte “Sommige mensen met genoeg aanrecht houden hun grote snijplank gewoon permanent op een bepaald aanrecht. Maak er een soort ‘aanrecht’ van. Bewaar je messen, voorbereidingskommen, enz. in dat gebied.”

De extra ruimte voor ingrediënten en de uitbreiding van de beperkte ruimte op het aanrecht zijn geweldige redenen om een extra grote snijplank te kopen zodat je van alle voordelen kunt genieten. Als je aan het winkelen bent voor die grote snijplank, let dan ook op de volgende punten. Spoiler alert: houten snijplanken zien er beter uit en gaan langer mee dan plastic planken – maar hebben veel meer onderhoud nodig.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.