Dranken

Waarom water in blik altijd een beschermende laag aan de binnenkant heeft

429views

Niemand kan de vele . Zelfs in de V.S. is flessenwater al jaren populair. Echter, met het verstrijken van de tijd en een toegenomen bewustzijn over de achteruitgang van het milieu, zijn mensen nu op zoek naar milieuvriendelijkere alternatieven voor flessenwater. Een gemakkelijke oplossing voor dit probleem is water in blik gemaakt van aluminium. Omdat aluminium echter een metaal is, heeft ingeblikt water altijd een beschermende laag aan de binnenkant, zodat de metaalsmaak de natuurlijke smaak van het water niet verstoort.

Er zijn veel voordelen van ingeblikt water. Het belangrijkste is dat aluminium een element is dat gemakkelijk gerecycled kan worden, vaak vele malen, zonder zijn basiskwaliteiten te verliezen. Bovendien verbruikt het recyclingproces van aluminium veel minder energie dan het maken van nieuwe plastic flessen. Het inblikken van water betekent ook dat het water veel langer houdbaar blijft dan in plastic flessen, waar de chemicaliën in plastic onvermijdelijk de zuiverheid van het gebottelde water zouden aantasten.

Het belang van de beschermende voering van het blikje

Nu de voordelen van het drinken van ingeblikt water ten opzichte van gebotteld water zijn vastgesteld, laten we eens kijken waarom ingeblikt water altijd een beschermende voering aan de binnenkant heeft. Mensen maken zich misschien zorgen dat wanneer aluminium in contact komt met water, er een metaalsmaak kan ontstaan doordat kleine hoeveelheden metaal in het water oplossen. Dit is echter niet het geval.

Dranken in blik worden geleverd met een beschermende voering gemaakt van een food-grade polymeer die ervoor zorgt dat het water nooit in contact komt met de aluminium behuizing. Informatie die gedeeld wordt door het bedrijf benadrukt dat ingeblikte voedingsmiddelen en dranken wettelijk verplicht zijn om coatings te gebruiken die bestand zijn tegen het productieproces en sterilisatie. De coatings moeten er ook voor zorgen dat er geen potentieel schadelijke chemicaliën het voedsel of de drank in het blik besmetten en dat de inhoud van het blik bewaard blijft, zodat het jarenlang veilig en gezond kan worden geconsumeerd.

Potentiële negatieve punten van aluminium blikjes

Hoewel ingeblikt water klinkt als een briljante ontdekking vanwege de vele voordelen die het belooft, zijn er ook zorgen geuit over ingeblikt water in het algemeen. Omdat bedrijven die aluminium blikken produceren op zoek zijn naar alternatieven voor een BPA-voering om hun belofte na te komen dat ze gemakkelijk recyclebaar en milieuvriendelijk zijn, hebben ze geëxperimenteerd met verschillende soorten niet-BPA-voeringen. Deze nieuwe alternatieven zijn echter nog niet getest op hun doeltreffendheid om te voorkomen dat het aluminium in contact komt met water. Er is ook bezorgdheid geuit dat deze nieuwe experimentele voeringen sneller kunnen afbreken dan hun plastic alternatieven, wat gevolgen kan hebben voor de smaak van het water.

Bovendien is het winnen van aluminium op zich al een gevaar voor het milieu. Volgens het bedrijf leidt het tot de vernietiging van landbouwgrond en bossen, en het proces van het koken van aluminium nadat het is gewonnen resulteert in giftige rode modder die verdere schade aan het milieu kan toebrengen. Bovendien beweert het energiebedrijf dat de uitstoot van het recyclen van aluminium verkeerd wordt berekend, wat leidt tot “greenwashing” van de industrie.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.