Keukengeheimen

Wafelkoekjes in blik voor een ontbijtsandwich als geen ander

421views

Wafelkoekjes in blik voor een ontbijtbroodje als geen ander

Koekjes uit blik zijn perfect voor luie ochtenden als je zin hebt in een vers, warm koekje, maar geen zin hebt in het werk. Maar je kunt ze ook op onverwachte manieren gebruiken. Een van de beste manieren om koekjes uit blik te gebruiken? Doe ze in het wafelijzer.

Koekjes uit blik veranderen in wafels is al een geniaal idee, maar dan kun je nog een stapje verder gaan: Gebruik de koekjesachtige wafels om de ultieme ontbijtsandwich te maken. Soms is het gewoon te moeilijk om te kiezen tussen een zoet ontbijt, zoals wafels, en een hartig ontbijt, zoals een ontbijtsandwich – met deze methode combineer je de twee om het beste van beide werelden te hebben.

Om dit te doen, open je eerst het blik en scheid je de koekjes zoals gewoonlijk. Vet dan het wafelijzer lichtjes in en leg de koekjes erin om één tot twee minuten te bakken, of tot ze goudbruin zijn. Na het bakken komt het beste gedeelte: De ingrediënten voor de sandwich uitkiezen.

Broodbeleg voor wafels uit blik

Als je aan ontbijtsandwiches denkt, denk je waarschijnlijk het eerst aan hartig – en dat hoeft niet te veranderen alleen omdat je wafels gebruikt in plaats van brood. Je kunt het nog steeds compleet maken met spek en kaas, en het zal net zo lekker zijn, zo niet beter, ingekapseld tussen de boterachtige biscuitwafels. Pas het gerust aan je eigen voorkeuren aan – kook het ei op een andere manier of gebruik kalkoenspek in plaats van gewone bacon, enzovoort. Voor een andere hartige optie kun je de sandwichversie van avocadotoast maken met gesneden of gepureerde avocado, gepocheerd ei en tomaten binnenin de twee wafels. Je kunt ook de route nemen en de wafels vullen met gebakken kip en een vleugje warme honing.

Aan de andere kant wil je misschien een sandwich maken met meer zoetigheid als je wafels als brood gebruikt. Hiervoor kun je kiezen voor een boterham met ham, kalkoen en provolone of Zwitserse kaas, bedekt met poedersuiker en gedoopt in jam. Je kunt de ultieme eiersandwich ook wat zoeter maken door er ahornsiroop op te sprenkelen (of aan de zijkant te dippen), voor een sandwich die doet denken aan de McDonald’s McGriddle. Je kunt zelfs de bacon vervangen door maple worstjes om het nog wat zoeter te maken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.