Keukengeheimen

Week de aardappelen in ijswater voordat je ze bakt: zo wil je ze altijd hebben

432views

Aardappelen zijn nu alomtegenwoordig in al onze voedingspatronen en de manieren waarop ze worden bereid zijn talrijk. Ze zijn echter het klassieke gerecht dat we bereiden omdat we er iemand blij mee willen maken! We maken onze kinderen gelukkig, die er graag in verzuipen, en deels ook onszelf, omdat we er voor één avond zeker van kunnen zijn dat ze alles opeten zonder al te veel te schelden!

Maar ook al hebben we ze al een miljoen keer klaargemaakt, de frietjes worden vaak niet zoals we zouden willen. Is dat mogelijk? Als we ze niet altijd knapperig krijgen, kunnen dit de redenen zijn:

We maken niet altijd knapperige chips

Wat houden we toch van chips! We kunnen elk gerecht begeleiden met aardappelen of er het hoofdingrediënt van maken. Laten we eens kijken hoe we krokante aardappelen kunnen maken. Eerst moeten we

Elk aardappelras heeft specifieke eigenschappen die het meer of minder geschikt maken voor verschillende soorten culinaire bereiding. Laatrijpe aardappelen zijn het meest geschikt vanwege hun dichte textuur en relatief laag watergehalte. Een optimale keuze is de aardappelvariëteit met een laag suikergehalte en een adequate verhouding zetmeel en water. Andere soorten aardappelen daarentegen lopen het risico om te breken of te draaien tijdens het bakken.

We hebben de aardappelen niet goed gesneden

Dit wil niet zeggen dat je de aardappelen niet naar wens kunt snijden, maar als ze op verschillende maten zijn gesneden, zullen ze zowel van binnen als van buiten moeten worden gesneden. In elk geval is het beter om ze in de vorm van een stokje te snijden, met een dikte van niet meer dan

Aangezien, is het noodzakelijk om ze te weken in water eenmaal gesneden voor ten minste dertig minuten te verwijderen. Zo worden ze knapperiger en blijven ze niet plakken tijdens het bakken. Het is belangrijk om te weten dat je ze na het weken goed moet laten uitlekken. In feite is het weken van iets nats in kokende olie geen verstandige keuze.

Niet genoeg olie

Dit is frituren, dus het is noodzakelijk om veel olie te gebruiken, zodat de aardappelen volledig ondergedompeld kunnen garen. Je moet ervoor zorgen dat elk stukje aardappel dat in de pan wordt gedoopt volledig bedekt is met olie, dus je moet een grote hoeveelheid olie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat elk stukje aardappel zowel van binnen als van buiten bedekt is.

: Zelfs als je een grote hoeveelheid olie gebruikt, is het belangrijk om niet te veel aardappelen tegelijk in de pan te doen, maar eerder . Als de aardappelen te dicht op elkaar liggen en aan elkaar plakken, kan de hitte van de olie niet goed doordringen in de binnenkant van alle aardappelen, waardoor de garing niet gelijkmatig verloopt.

Trucs voor elke keer knapperige frietjes

Om knapperige frietjes te krijgen moet je bereiken, en daar zijn 3 basistrucs voor. Als de aardappelen te veel suiker bevatten, worden ze te donker en gekarameliseerd voordat ze knapperig worden. Aan de andere kant, als er te veel zetmeel in zit, zullen de aardappelen te veel olie absorberen en gemakkelijk schilferig worden.

Om krokante chips te maken, hebben we een kom koud water met ijsblokjes nodig, waarin we de aardappelsticks dompelen. We raden aan om ze minstens een paar uur te laten weken, en indien mogelijk regelmatig ijsblokjes toe te voegen. Dit dompelproces zorgt ervoor dat overtollig zetmeel van het oppervlak van de aardappelen wordt verwijderd tijdens het bakken.

Bovendien zorgt het dompelen ervoor dat ze een knapperige korst aan de buitenkant vormen, waardoor ze gelijkmatig garen en de heupen na het koken behouden blijven. Met deze twee eenvoudige trucjes zullen we altijd knapperige frietjes hebben!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.