Keukengeheimen

Welk voedsel moet je omdraaien in een koekenpan en welk moet je weggooien?

427views

Welke gerechten moet je omdraaien in een koekenpan en welke moet je weggooien?

Chef-koks worden al sinds mensenheugenis om verschillende redenen als cool beschouwd. Naast het feit dat ze een vaardigheid bezitten die veel mensen hebben, maar slechts weinigen onder de knie hebben, zijn zij meestal degenen die de grenzen van culinaire expressie verleggen en zowel voedsel als kooktechnieken bedenken die we nog nooit hebben gezien. En kijk, het is gewoon onmogelijk om te ontkennen dat er iets heel cools is aan het schudden van een koekenpan op zo’n manier dat het voedsel in de lucht wordt gegooid voordat je het weer vangt.

En misschien besluit je, nu je deze techniek hebt gezien, om het thuis te proberen. “Spatels?” denk je misschien bij jezelf, “Pssssh, we hebben geen spatels nodig.” Deze realiteit stort echter in als je pannenkoeken krijgt die eruitzien alsof M.C. Escher ze heeft gevormd. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen voedsel moet weggooien; het gaat erom dat je weet welke je kunt weggooien en welke je moet omdraaien. De algemene regel is als volgt: Is het een gemengde groep van afzonderlijke kleinere ingrediënten? Gooi dat ding weg. Is het een vast geheel? Draai het voorzichtig om.

Klap grotere voedingsmiddelen om die één vaste massa vormen

Je hebt ongetwijfeld professionele koks pannenkoeken of zelfs Amerikaanse omeletten zien omdraaien met een simpele schudbeweging, en het kan zeker. Maar het probleem is dat zelfs als je het eerder met succes hebt gedaan, er altijd een kans is dat je je ontbijt door de kamer laat vliegen – en het proces om er goed in te worden is zodanig dat je dat onderweg meer dan eens zult doen. Het is geen schande om een spatel te gebruiken om een pannenkoek voorzichtig om te draaien, vooral omdat het resultaat dan gelijkmatig gaar is en er veel beter uitziet en smaakt.

Dus wanneer wil je voedsel omgooien in plaats van omdraaien? Simpel: Als het een verzameling kleinere items is. Roerbakken is hier geweldig voor, omdat omgooien in feite een snelle en efficiënte manier van mengen is – en het maakt niet uit op welke kant de ingrediënten terechtkomen of dat ze op een hoopje terechtkomen. Omgooien is een essentieel onderdeel van roerbakken op hoge hitte, omdat de ingrediënten dan gelijkmatig gaar worden omdat het vocht tijdens het omgooien verdampt. Wees wel voorzichtig, anders spuit je per ongeluk broccoli over het aanrecht.

Spatels zijn nog steeds je vriend

Spatels moeten niet worden gezien als een soort amateurgereedschap dat alleen nieuwelingen gebruiken; ze zijn een geweldige en in veel gevallen noodzakelijke toevoeging aan de keuken (vooral een , wat misschien wel het beste kookgereedschap is dat je kunt kopen). En er zijn bepaalde etenswaren die je met een spatel moet omdraaien, hoe cool je er ook uitziet als je het met een handomdraai kunt doen. Over het algemeen, als iets bestaat uit een grote vaste massa voedsel waarvan je wilt dat het bij elkaar blijft (een frittata is ook een uitstekend voorbeeld), wil je het omdraaien in plaats van het weg te gooien. Je kunt ook een omgekeerd bord gebruiken in combinatie met de koekenpan om iets om te draaien, wat het proces nog makkelijker maakt.

Uiteindelijk is het aan jou om je eten om te gooien, wat het ook is. Weet alleen dat je je niet slecht moet voelen als je de tijd neemt en wat voorzichtiger bent met je pannenkoeken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.