Nagerecht

Zonder oven en met maar 1 ei is dit het perfecte recept voor Valentijnsdag

135views

Liefdesdag is beter bekend als Valentijnsdag, een feestdag die wordt gevierd. Deze feestdag wordt in veel landen over de hele wereld gevierd en koppels wisselen vaak cadeaus, bloemen en liefdeskaarten uit om hun liefde te vieren.

Valentijnsdag

Sint Valentijn heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en kent verschillende versies en legendes. In een van deze legendes was Valentijn degene die koppels hielp om in het geheim te trouwen in een tijd waarin huwelijken verboden waren. Deze legende heeft Valentijn tot patroonheilige van de geliefden gemaakt.

Tegenwoordig wordt Valentijnsdag gebruikt om romantische liefde te vieren en om genegenheid en liefde te tonen aan geliefden. Mensen gebruiken deze gelegenheid om romantische diners te organiseren, cadeaus uit te wisselen en liefdesbriefjes te schrijven.

In Italië en over de hele wereld is Valentijnsdag een gelegenheid om geliefden te vieren met speciale zoetigheden en thematische decoraties. Banketbakkers maken vaak romantische zoetigheden zoals gebak en gebruiken kleuren zoals rood en wit om de liefde uit te beelden.

In veel banketbakkerijen kun je taarten kopen die versierd zijn met liefdesletters of afbeeldingen van verliefde stelletjes. Daarnaast bieden veel bakkerijen ook cadeaus aan, zoals geschenkdozen met bonbons of koekjes, voor je partner of een geliefde.

Perfect recept voor Valentijnsdag

Zelfgemaakte zoetigheden op Valentijnsdag zijn een gelegenheid om je genegenheid te tonen door middel van een zoet cadeau, en voor deze speciale gelegenheid kunnen wij ook iets doen. Laten we samen ontdekken hoe je deze heerlijke hartvormige koekjes thuis kunt maken.

Perfect recept voor Valentijnsdag

Trefwoord Perfect recept voor Valentijnsdag

Ingrediënten

 • 2 gr griessuiker
 • 2 gr bakpoeder
 • 90 gr meel
 • q.b. bakolie om te frituren
 • 110 gr bloemsuiker
 • 30 gr water

Instructies

 • We beginnen de voorbereiding van ons perfecte Valentijnsrecept met het breken van een ei, dat we in een kom doen.

 • We voegen de suiker en het bakpoeder toe en met een handklopper beginnen we de ingrediënten te mengen.

 • Zodra we niet meer kunnen kneden met een zachte spatel, doen we het met onze handen voor ongeveer 3 minuten, we zouden een zacht deeg moeten maken.

 • Als we klaar zijn, dekken we de kom af met huishoudfolie en laten we de kom ongeveer 1 uur op een warme plek staan, totdat het volume van het deeg verdubbeld is.

 • Als het uur voorbij is, nemen we het deeg en beginnen het uit te rollen op de deegplank die we met een beetje bloem hebben bestoven, en met behulp van een deegroller maken we er een dunne lap van.

 • Dan maken we er met een hartvormige koekjessnijder een lap van en bedekken die tot slot met huishoudfolie voor ongeveer 10 minuten.

 • We gaan nu over op het bakken in een koekenpan waar je genoeg olie in doet om onze koekjes te bakken.

 • In de hete olie zullen de hartjes beginnen op te zwellen en heerlijke kleine hartjes vormen. Als ze aan beide kanten gebakken zijn, moeten ze met een schuimspaan worden verwijderd en op absorberend papier worden gelegd om overtollige olie te verwijderen.

 • Doe ondertussen de 110 gram poedersuiker en 30 gram water in een kom, meng dit met een garde en doop de koekjes erin en laat ze drogen op een rooster.

Wijn bij Valentijnskoekjes

Voor Valentijnsdag zou het gecombineerd kunnen worden met vers gemaakte koekjes,

Onder de mogelijke opties om te overwegen, vallen er een paar op: een zoete, lichte mousserende wijn is een uitstekende keuze om de koekjes te begeleiden.

Als alternatief is een zoete Italiaanse wijn ook perfect om koekjes te begeleiden aan het einde van een maaltijd,

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.