Dranken

Alcoholvrije Piñacolada: recept voor het hele gezin

444views

Alcoholvrije piñacolada

Stel je voor dat je samen bent met vrienden en familie, misschien over een paar maanden bij het zwembad. Je bent midden in de ochtend en het is erg warm, dus je biedt alle volwassenen een cocktail aan. Waarop de kinderen je aankijken en zeggen: “En wij dan?” Waarschijnlijk is het eenvoudigste wat je zegt: “Voor jullie is er vruchtensap!”. Natuurlijk zullen de kinderen daar blij mee zijn, maar stel je voor dat je de De kinderen zouden nog veel enthousiaster zijn. Dankzij de populariteit van frisdrank en de steeds grotere vraag ernaar, hebben zelfs barmannen alcoholvrije versies van populaire cocktails bedacht.

Van alle cocktails is dit een van de populairste ooit, maar vanwege de rum die erin zit, is het zeker niet geschikt voor kinderen of zwangere vrouwen. Daarom laat ik je vandaag zien hoe je deze cocktail bereidt in een versie die ook heel gemakkelijk thuis te maken is. In feite hebben we geen vreemd bartendergereedschap of speciale likeuren nodig die niet te vinden zijn. We hebben alleen nodig: . Om de zoetheid af te zwakken voegen we wat , toe dat vervangen kan worden door het sap van een halve citroen. terwijl we een eenvoudige , gebruiken om het schuimiger te maken. Maar als we geen blender hebben, kunnen we de ingrediënten gewoon samenvoegen en mengen met een theelepel.

Niets is eenvoudiger om klaar te maken voor het hele gezin of misschien voor een feestje of een tussendoortje tussen moeders en kinderen.

Alcoholvrije pinacolada recept

Toepassingsgebied cocktails, mocktails
Trefwoord alcoholvrije pina colada

Ingrediënten

 • 500 ml ananassap
 • 3/4 glas kokosmelk
 • q.b. verse ananas voor decoratie
 • 1 sap van limoen
 • q.b. ijs

Instructies

 • Doe de kokosmelk in de blender.

 • We voegen ook een handvol ijsblokjes toe.

 • Tot slot gieten we het ananassap en het limoensap erbij.

 • We mixen alles tot het ijs is gereduceerd tot slush.

 • We schenken het nu in glazen en versieren het met een rietje en een driehoekje verse ananas.

 • Geniet van je drankje.

Varianten

Wil je een nog getrouwere versie van het origineel uit Puerto Rico proberen? Halveer de hoeveelheid ananassap en vervang het door. Blend het in de blender met de rest en je krijgt een nog lekkerder en frisser drankje. Probeer beide versies van deze mocktail en laat je kinderen zich een beetje ouder voelen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.