Keukengeheimen

Azijn, want daar moet je altijd een theelepel van toevoegen aan het rijstwater

396views

Het is een praktijk met veel geheimen die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het is zeker geen gemakkelijk voedsel om te koken zoals pasta, gezien de verschillende soorten die er op de markt zijn en de vele toepassingen die ervan gemaakt kunnen worden.

Degene die het dichtst bij onze tradities staat is zeker de , maar tegenwoordig kunnen we niet nalaten om bijvoorbeeld de , van ietwat ongebruikelijke timballi en andere bereidingen te noemen waarbij het meest gebruikte alternatief voor conventionele pasta wordt gebruikt.

Soms komt het er een beetje rauw uit, soms te gaar, en soms, als je niet oppast, met als gevolg dat je het moet ‘schoonschrapen’. Toch is slechts één ingrediënt genoeg om het allemaal gemakkelijker te maken: en ja, we hebben het over de.

Waarom azijn in rijstwater het kookproces verbetert

Deze truc komt eigenlijk uit en heeft betrekking op het bereiden van rijst voor sushi, maar het kan in het algemeen gebruikt worden bij het koken voor verschillende doeleinden, zoals een risotto. Het enige wat we hoeven te doen is, zodra het water aan de kook is, het zout toe te voegen zoals gebruikelijk vergezeld echter.

Azijn in rijstwater – Wineandfoodtour.nl

Je kunt ook dezelfde azijn gebruiken die wordt gebruikt om sushi te maken. Het resultaat? Goden, die niet aan de pan blijven plakken en je een nog betere smaak geven. Om rijstazijn optimaal te gebruiken, kun je het beste één eetlepel per drie delen rijst gebruiken.

Japanse rijst – Wineandfoodtour.com

Als je niet van azijn houdt, omdat het het rijstwater toch een beetje zuur kan maken, is er nog een truc met een veelgebruikte citrusvrucht in de keuken, zoals . Om er optimaal gebruik van te maken, ga je als volgt te werk:

  1. Spoel de rijst af met schoon water en laat het even weken zodat het zetmeel vrijkomt en er minder kans is dat de rijst aan de pan blijft plakken.
  2. Kook water in een steelpan en giet er, zodra het kookpunt is bereikt, een theelepel citroensap, het zout en tot slot de rijst bij.

We krijgen een licht zoete smaak door de aanwezigheid van de citroen.

Nu we toch in de stemming zijn voor advies, laten we het eens over iets anders hebben dan de aanwezigheid van azijn of citroensap in het rijstwater. Bijvoorbeeld de . Velen geven de voorkeur aan de , die erg populair is in de oosterse keuken, vanwege de hoge randen en de breedte, die een gelijkmatige garing bevorderen.

Rijst en azijn – Wineandfoodtour.com

Het is in dit geval heel belangrijk om de granen direct in de pan te gieten, die we later zullen toevoegen en nadat we ervoor hebben gezorgd dat we alle rijst goed over de wokbodem hebben uitgespreid.

Dit geeft ons de assist om precies te praten over de : het is goed om dit te doen tijdens het roosteren tijdens de mantecatura, maar anders voor de tijd die staat aangegeven in het pakje.

Tot slot, de . Nooit te hoog, een middenweg is te verkiezen door het te wijzigen zoals gewenst in specifieke stadia van het koken. Zet hem hoger als we wat van de bouillon willen verdampen voordat we hem weer lager zetten. Dit . Eenmaal klaar, laat je het een paar minuten rusten met het vuur afgedekt voordat je het serveert.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.