Keukengeheimen

BBQ Bologna Sandwiches zijn een zuidelijke specialiteit die Pitmaster Pat Martin je wil laten proberen – Exclusief

431views

BBQ Bologna Sandwiches zijn een zuidelijke specialiteit die Pitmaster Pat Martin u graag wil laten proberen – Exclusief

Pat Martin, eigenaar van Martin’s Bar-B-Que Joint en Hugh-Baby’s, is waarschijnlijk het meest bekend om zijn authentieke West Tennessee-stijl barbecue. Zijn restaurants serveren echter ook een uniek soort gerookt vlees waar je misschien nog nooit van hebt gehoord: barbecue bologna sandwiches. Dat lijkt misschien vreemd omdat bologna vaak voorgerookt wordt verkocht, maar Martin’s bereidingsproces voegt nieuwe lagen smaak en textuur toe aan het vlees, waardoor wat vaak wordt gezien als een dubieuze mysterieuze worst verandert in iets decadents en smakelijks.

Zoals hij Tasting Table in een interview vertelde, heeft hij de barbecue bologna sandwich niet uitgevonden; ze zijn populair in het hele Zuiden. Toch is het maken van een klassieke sandwich met bologna van de barbecue geen sinecure, het vergt zowel vakmanschap als geduld. Volgens Martin is de traditionele manier om een hele rol bologna van 10 pond in de rookoven te gooien. “Ik rook de mijne ongeveer acht uur,” onthult hij. Na het roken snijdt hij de bologna in plakjes en gooit ze in de koelkast tot ze volledig afgekoeld zijn. Eenmaal koud wordt de plakjes worst gefrituurd om weer op te warmen, dan eenvoudig aangekleed met mosterd, augurken en uien en in een geroosterd broodje gestopt.

Thuis barbecue bologna maken

De beste manier om barbecue bologna te ervaren is natuurlijk door een reis naar het zuiden te maken en een broodje te kopen bij een expert als Pat Martin, maar als dat geen optie is, kun je het ook thuis maken. Een blok bologna van 10 pond is meer vlees dan veel mensen in één keer willen bereiden; gelukkig kun je gemakkelijk kleinere stukken worst roken om vergelijkbare resultaten te bereiken.

Martin voegt geen extra kruiden toe als hij bologna rookt, maar als je wilt spelen met smaakprofielen, kun je je favoriet toevoegen met mosterd om het aan het vlees te hechten. Je hoeft ook niet de volle acht uur te roken – een paar uur op de rookoven geeft al genoeg smaak. Als je geen zin hebt om het risico te lopen, kun je na het snijden van je bologna gewoon de temperatuur van je grill hoger zetten en de plakjes knapperig maken boven het hete vuur.

Om Pat Martin’s kookkunsten te proeven, bezoek zijn restaurants en die vestigingen hebben in het zuiden, voornamelijk in en rond Tennessee.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.