Keukengeheimen

Gooi Deli vlees in een slowcooker en geef je broodje een serieuze upgrade

424views

Gooi Deli vlees in een slowcooker en verbeter je sandwich aanzienlijk

Een deel van de aantrekkingskracht van broodjes met vleeswaren is dat ze eenvoudig zijn. Je hebt het vlees voorgesneden gekocht en misschien snijd je zelf wat tomaten of sla of uien, maar verder ben je meestal alleen maar bezig met het schikken van de ingrediënten tussen twee stukken brood. Als je echter bereid bent om er wat tijd in te steken voor een broodje van hogere kwaliteit, kan het de moeite waard zijn om die slowcooker af te stoffen.

Waarom een slowcooker gebruiken? Vleeswaren even in een slowcooker gooien is een lekkerdere manier om warme broodjes te maken dan in de magnetron, omdat het smaak kan toevoegen en vlees malser kan maken (zolang het niet te mager is – daarover later meer). Het is ook geweldig als je veel sandwiches tegelijk moet maken. “Een tijdje” kan hier verschillende dingen betekenen, van slechts twee tot drie uur op een laag pitje voor eenvoudige broodjes ham, tot vijf tot zes uur op een hoog pitje voor sandwiches. Het hangt allemaal af van het vlees.

Kies je vlees

Wat zijn enkele specifieke broodjes die het goed doen in een slowcooker? Houd er rekening mee dat mager vlees het moeilijk heeft in een slowcooker en eerder uitdroogt. Wit kippenvlees is bijvoorbeeld vaak te mager voor een slowcooker in vergelijking met donkerder vlees zoals kippendijen. Ook taaier vlees doet het goed in deze bereidingswijze. Daarom gebruiken sommige mensen slowcookers om Franse dipsandwiches te maken met plakjes rosbief, provolonekaas en gecondenseerde Franse uiensoep. Dat gezegd hebbende, mager vlees, zoals kalkoen, kan nog steeds werken, maar moet niet lang in een slowcooker blijven, en ze worden meestal op een laag pitje gekookt.

Als je eenmaal je lunchvlees hebt gekozen, zijn er veel extra’s die je kunt toevoegen om je slowcooker sandwich zo smaakvol te maken als je zelf wilt. Barbecuesaus past meestal goed bij het taaiere vlees en je kunt het vlees zelfs marineren voordat het kookt. Als je gezouten vleeswaren gebruikt, zoals prosciutto of salami, is de kans groot dat Italiaanse ingrediënten zoals en rode uien wonderen zullen doen.

Wijde wereld van slowcooker sandwiches

Als je bereid bent om verder te gaan dan lunchvlees, heb je andere opties voor warme slowcooker sandwiches. Recepten met broodjes pulled pork (die gemaakt kunnen worden van varkensschouder) vragen vaak om een slowcooker. kunnen een geweldige keuze zijn omdat ze taai en smaakvol zijn. Ze passen goed bij dezelfde ingrediënten die goed samengaan met pulled pork, zoals worcestershiresaus en veel pepers. Een andere uitstekende optie is gyros met langzaam gegaard rundvlees en komkommers, uien en (die moeten worden toegevoegd na het koken). Gehaktballetjes en veggieburgers met zwarte bonen zijn andere populaire langzaam gekookte broodjes om te overwegen.

En niet om te diep in het “Is een hotdog een sandwich?” debat te duiken, maar waar je ook staat, je moet weten dat en braadworst links heel goed kunnen werken. Hotdogs in een slowcooker zijn supergemakkelijk en er passen vaak minstens een paar dozijn franks in, zodat je er snel een heleboel kunt bereiden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.