Keukengeheimen

Bevrijd je Tupperware van vlekken met een gemakkelijke baksoda pasta hack

439views

Bevrijd je Tupperware van vlekken met een gemakkelijke baksoda pasta hack

Bewaarbakjes zijn onmisbaar als het tijd is om de maaltijden voor de week op te bergen en voor te bereiden. Maar net als elk ander gereedschap dat je dagelijks in de keuken gebruikt, zijn ze onderhevig aan slijtage. Je Tupperware kan na verloop van tijd gevoelig worden voor geurtjes en vlekken, en als warm zeepwater de resten van de chili van vorige week niet uit je plastic deksels en bakjes krijgt, is het misschien tijd om wat natriumbicarbonaat of .

Om vervelende vlekken te verwijderen, kun je een diepreinigingshack proberen door een pasta te maken met zuiveringszout en water. Smeer de pasta uit over de container en het deksel en laat het zuiveringszout een paar uur intrekken. Het resultaat is vlekvrije Tupperware en je kunt weer zonder zorgen dingen als tomatensaus, soepen en stoofpotjes bewaren. Baking soda is ook uitstekend in het verwijderen van geurtjes, dus je bakjes zullen bovendien fris en schoon ruiken.

Waarom zuiveringszout werkt en hoe je plastic voedselverpakkingen vlekvrij kunt houden

Als alkalische stof (zij het een mildere) is zuiveringszout een natuurlijke match om vettige, olieachtige voedselvlekken aan te pakken. Dit soort vuil heeft de neiging zuur te zijn, dus het natriumbicarbonaat heeft een neutraliserend effect, waardoor het verzwakt en veel gemakkelijker te verwijderen is. Hoe langer je je Tupperware laat zitten, hoe makkelijker de vlekken eraf gaan.

De beste manier om vlekken te voorkomen is natuurlijk door ze in de eerste plaats te voorkomen. Een eenvoudige oplossing is om je bakjes in te smeren met bakspray voordat je er eten in doet; je kunt ze ook bedekken met een laag folie of plasticfolie om een barrière te vormen tussen het eten en het bakje zelf, zodat vlekken op afstand blijven.

Het is ook een goed idee om te controleren of je Tupperware geschikt is voor de vaatwasser. Hoewel met de hand afwassen de zachtste optie is om je bakjes schoon te houden, is het gemak om ze in de vaatwasser te zetten heel logisch – zorg er alleen voor dat ze goedgekeurd zijn voor de vaatwasser. De hitte van de vaatwasser kan het plastic doen smelten of vervormen, waardoor je met ongelijke bovenkanten komt te zitten die niet meer goed afsluiten.

En natuurlijk is timing belangrijk, dus maak je bakjes schoon zodra je ze niet meer gebruikt. Was onmiddellijk met water en zeep, of als je weinig tijd hebt, spoel dan in ieder geval het voedsel weg voordat het hard wordt.

Andere manieren om bevlekte Tupperware aan te pakken

Als je een grondige schoonmaakbeurt nodig hebt en geen zuiveringszout meer hebt, is een andere methode om vlekken te verwijderen handontsmettingsmiddel. Giet genoeg ontsmettingsmiddel in de pot om alle vlekken volledig te bedekken en laat het ongeveer een uur zitten. Giet het ontsmettingsmiddel vervolgens in de afvoer van je gootsteen of veeg het weg met een vochtig papieren handdoekje en spoel de container uit. De vlekken moeten worden weggespoeld, anders kunnen ze op het papieren doekje verschijnen wanneer je het ontsmettingsmiddel opveegt. Een andere optie is om je Tupperware te weken in een mengsel van bleekmiddel verdund met water. Gooi twee theelepels bleekmiddel in een liter water en laat je bevlekte bakjes minstens 30 minuten weken. Als het tijd is om de bakjes eruit te halen, spoel, was en droog ze dan grondig.

Er is ook een kans dat zuiveringszout, handontsmettingsmiddel en zelfs bleekmiddel hardnekkige vlekken er niet uit krijgen. Als dat het geval is, is het misschien tijd om te investeren in nieuwe. Tupperware is niet gemaakt om een leven lang mee te gaan, maar als je op zoek bent naar voedselcontainers die wat langer meegaan, probeer dan glazen voorraadcontainers. Glazen bakken zijn niet alleen steviger dan plastic, ze zijn ook minder gevoelig voor vlekken omdat ze gemaakt zijn van niet-poreus materiaal. Hoe je je voedsel ook bewaart, met deze eenvoudige schoonmaaktips blijven je containers in topvorm.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.