Keukengeheimen

Bobby Flay’s eenvoudige tip om snel pastadeeg te maken

420views

Bobby Flay’s eenvoudige tip om in een handomdraai pastadeeg te maken

Degenen die wel eens pasta uit het niets hebben gemaakt, weten dat het een verbetering is ten opzichte van pasta uit dozen, maar het kost ook meer tijd. Daarom is elke manier om het proces te vereenvoudigen een welkome tip voor pastamakers. Gelukkig kun je die tip krijgen van sterrenkok Bobby Flay.

Volgens , was Flay vorig jaar op de Food & Wine Classic in Aspen, waar hij een live kookdemonstratie gaf. Hij maakte zijn pastadeeg in een handomdraai met behulp van een keukenmachine met een gewoon mes. Om Flay’s deskundige pastadeegvaardigheden te evenaren, meng je de ingrediënten voor je pastadeeg (meestal alleen bloem en eieren, maar soms ook ingrediënten zoals olijfolie en zout) in je gewone keukenmachine met het S-blad.

Flay draagt vele petten – sterrenkok, restauranteur, bestsellerauteur en televisiepersoonlijkheid om er een paar te noemen – maar kookt ook een verscheidenheid aan internationale keukens geïnspireerd door zijn liefde voor reizen. In 2021 opende hij Amalfi by Bobby Flay in Las Vegas, een Zuid-Italiaans restaurant met verse vis uit de Middellandse Zee en een verscheidenheid aan zelfgemaakte pasta. Als chef-kok die veel tijd in Italië heeft doorgebracht om de keuken te bestuderen, weet Flay dat verse pasta het verschil maakt.

Andere handige tips van Bobby Flay voor het maken van pastadeeg

Als je pasta wilt leren maken, kun je niet verkeerd gaan met chef-kok Bobby Flay als je leraar. Nadat hij het pastadeeg in de keukenmachine heeft gemaakt, kneedt Flay het, wikkelt het in plasticfolie en laat het 24 uur rusten voordat hij het uitrolt. Nadat het deeg is uitgerold en, in dit geval, in fettuccine is gesneden, neemt Flay graag de lange slierten en maakt er losjes verpakte nestjes van. De nestjes drogen dan op een plaat die is bestoven met bloem. Door de noedels in nestvorm te laten zitten, verliezen ze niet te veel vocht.

Zelfgemaakt pastadeeg kan tot twee dagen van tevoren worden gemaakt. Als je van plan bent om het morgen of de volgende dag te gebruiken, kun je het deeg na het kneden in de koelkast leggen (bestuif de deegbal met bloem en bedek het met plasticfolie voordat je het in de koelkast legt); als alternatief kun je de noedels maken en de nestjes vormen en ze dan in de koelkast leggen, zodat ze klaar zijn als het tijd is om aan het eten te beginnen.

Lekkere ingrediënten om aan je pastadeeg toe te voegen

Pastadeeg kan worden gemaakt met alleen bloem en eieren, maar om het te laten opvallen kun je overwegen om andere ingrediënten toe te voegen. Voor een dramatisch uiterlijk en een zoute smaakboost kun je een pasta maken die perfect samengaat met zeevruchten zoals garnalen, sint-jakobsschelpen en natuurlijk inktvis. Om vers inktvisinkt pastadeeg te maken, voegt Flay het samen met de bloem en eieren toe aan de keukenmachine en pulseert het snel.

Voor een felgroene pasta die een voedingsboost heeft en geweldig smaakt, probeer spinaziepuree toe te voegen aan je pastadeeg. Spinazie pasta heeft een uniek uiterlijk en een milde, aardse smaak die goed samengaat met bijna elke saus – van roomsauzen tot pesto tot marinara. Probeer voor een mooie dieppaarse kleur pasta eens bietenpuree toe te voegen aan je pastadeeg. Bietenpasta heeft geen overweldigende smaak, maar geeft wel een intense kleur en een wow-factor aan uw pastagerechten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.