Dranken

Buck’s Fizz, Mimosa en Passion Mimosa cocktails voor Vrouwendag

165views

Buck’s Fizz is een cocktail die in 1921 in Engeland werd uitgevonden, vernoemd naar de bar waar hij voor het eerst werd geserveerd; aanvankelijk werd champagne en sinaasappelsap gebruikt, maar tegenwoordig wordt koude mousserende wijn gebruikt in plaats van champagne en soms zelfs grenadinesiroop. De cocktail bestaat uit 10 cl koud sinaasappelsap en 5 cl koude champagne of mousserende wijn.

Het is een high-class cocktail die wordt geserveerd in luxe hotels en in de eerste klassen van vliegtuigen. De naam Mimosa is duidelijk ontleend aan de plant vanwege zijn karakteristieke felgele kleur.

Hij zou zijn uitgevonden door Paris Ritz in 1925 en is afgeleid van Buck’s Fizz, waarvan hij vooral verschilt in de hoeveelheid ingrediënten, die altijd koud worden geserveerd en in een flûte worden gegoten: 7,5 cl mousserende wijn en 7,5 cl sinaasappel. Als men Grand Marnier wil toevoegen, dan wordt de naam .

Er wordt prosecco gebruikt in plaats van mousserende wijn. Sommige barmannen serveren de Mimosa cocktail met ijsblokjes en anderen garneren het met een sinaasappeltwist.

Gebruik voor het sinaasappelsap sanguinella’s en zeef het sap door een fijne zeef.

Passie Mimosa recept

Passie Mimosa recept

Het wordt zo genoemd vanwege de aanwezigheid van passievrucht. Wat ik hier presenteer is slechts een van de talloze recepten:

  • 6 cl sap
  • champagne 15 cl
  • triple sec 1.5 cl
  • aardbei om te versieren

Giet het sap van de aardbei in een champagneglas. Voeg de triple sec en champagne toe. Roer voorzichtig met de barlepel om te voorkomen dat de champagne zijn perlage (bubbels) verliest. Als je wilt, kun je sinaasappelsap toevoegen of gebruiken in plaats van triple sec, zodat het niet alcoholisch is. Als decoratie kun je gewassen en gehalveerde aardbeien of mimosa takjes gebruiken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.