Keukengeheimen

Corned Beef uit blik zorgt voor een eenvoudige draai aan Sloppy Joes

418views

Corned Beef uit blik zorgt voor een simpele draai aan Sloppy Joes

We begrijpen dat alleen al deze kop sommige mensen sceptisch maakt. Als dat het geval is, heb je waarschijnlijk al eens een blikje geopend en daar kun je niet omheen: Het is niet de meest smakelijke verpakking die er is. De gelatineachtige massa gehakt die tevoorschijn komt wekt geen culinair vertrouwen, maar degenen die de moed hebben om verder te kijken dan het uiterlijk, weten dat de cornedbeef binnenin smaakvol en lekker is. Het zorgt voor goede cornedbeef sandwiches en nog betere hasj, maar daar houdt het niet op. Corned beef uit blik kan een fantastisch – zo niet zelfs, durf te zeggen, beter – alternatief zijn voor gemalen rundvlees in een zoete en rokerige .

De schoonheid van het gebruik van corned beef uit blik ligt in de unieke eigenschappen die de traditionele sloppy Joe ingrediënten aanvullen. Ten eerste voegt corned beef een rijke, hartige smaak toe die de algehele smaak van het gerecht intensiveert. Daarnaast zit cornedbeef uit blik boordevol kruiden zoals zout, knoflook, peper, mosterdzaadjes en nog veel meer, waardoor sloppy Joe’s een onweerstaanbare diepe smaak krijgen. Dit kruidenmengsel combineert heerlijk met de zoetheid van tomatensaus of ketchup, worcestershiresaus en bruine suiker, die normaal gesproken in sloppy Joe-recepten worden gebruikt. Bovendien vormt de textuur van cornedbeef, met zijn malse maar toch wat grove consistentie, een heerlijk contrast met de zachtheid van het broodje en de knapperigheid van de toppings.

Een makkelijke swap

Als je bereid bent om deze reis te maken, is het goede nieuws dat het verwerken van cornedbeef uit blik in je sloppy joe recept ongelooflijk eenvoudig is. In plaats van gemalen rundvlees te bruinen en het helemaal opnieuw te kruiden, kun je gewoon een blik cornedbeef openen en het direct in de pan verkruimelen met de andere ingrediënten. Dit bespaart je niet alleen kostbare voorbereidingstijd, maar vermindert ook de behoefte aan extra kruiden, omdat de cornedbeef al boordevol zout-smaakvolle kruiden zit. En omdat cornedbeef al voorgekookt is, hoef je het alleen maar op te warmen, waardoor het hele kookproces sneller en handiger verloopt.

Verhoog desgewenst de zoetheid en karamelisatie door uien in blokjes te bakken in een grote koekenpan met hoge wand op middelhoog vuur. Je kunt ook gehakte knoflook toevoegen, maar het blik cornedbeef kan knoflook bevatten, dus proef het eerst. Voeg vervolgens de cornedbeef uit blik toe en bak tot het een beetje knapperig begint te worden in zijn eigen olie. Kruid zoals je zou doen voor elk ander sloppy Joe recept of naar eigen smaak, voeg dan de tomatensaus of ketchup, bruine suiker, en mosterd toe – indien nodig – en laat de saus inkoken.

Het resultaat is een sloppy Joe met een grovere textuur met veel hartige noten en voldoende kruiden. Serveer het zoals je een sloppy Joe zou serveren of overbrug een voor de hand liggende kloof en maak een sloppy Joe Reuben door er Zwitserse kaas op te smelten en het te bedekken met funky zuurkool en Russische dressing.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.